Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ με μπλόκα αγροτών και συλλαλητήρια

Στη σκιά των σφοδρών αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση γιορτάζει τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Στη σκιά των σφοδρών αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση γιορτάζει τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 με ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο γήπεδο Τάε Κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο την Κυριακή και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. 


Στόχος της εκδήλωσης με τίτλο «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε» είναι να παρουσιαστούν όλα όσα έγιναν τους προηγούμενους μήνες, τα βήματα για την έξοδο από την κρίση, την ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων και τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν. 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Οι αγρότες με περίπου 15.000 τρακτέρ παραμένουν σε δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα, επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες, καλλιτέχνες και άλλοι εργαζόμενοι δίνουν δυναμικό παρών στους δρόμους, βουλευτές της κυβέρνησης αποδοκιμάζονται. 

Την Παρασκευή, εξαγριωμένοι αγρότες περικύκλωσαν και εγκλώβισαν βουλευτές στο αεροδρόμιο Καστοριάς, διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση. Οι αγρότες παρατάχθηκαν με τα τρακτέρ τους έξω από το αεροδρόμιο Καστοριάς, φωνάζοντας συνθήματα και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση. 

Στο μπλόκο των Τεμπών, οι αγρότες οι αγρότες έχουν απευθύνει πρόσκληση για σήμερα προς εκπροσώπους όλων των μπλόκων προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους. Λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 12:00 το Σάββατο, στα Τέμπη. 

Σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια ενάντια στην κυβερνητική ασφαλιστική μεταρρύθμιση καλεί σήμερα το ΠΑΜΕ, στις 11:00 το πρωί. 

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν χθες. Οι δικηγόροι αποφάσισαν συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου. 

Η κυβέρνηση προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κατευνάσει τα πνεύματα, με τους αρμόδιους υπουργούς να παραχωρούν την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου για το επίμαχο ζήτημα. Στη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλε βελτιώσεις όσον αφορά το Ασφαλιστικό. 

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved