Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ :Ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση

Οι ροές προσφύγων που προέρχονται από τη Μ. Ανατολή και κατευθύνονται προς την Ευρώπη είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κρίσης, όχι μόνο γεωγραφικά.

 

Από την πρώτη στιγμή, οι πολίτες αγκάλιασαν τους πρόσφυγες. Οι δομές αλληλεγγύης, οι κοινωνικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών έσπευσαν να συνεισφέρουν, να ανακουφίσουν όσο μπορούν την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας. Σε όλη τη χώρα οργανώθηκαν και συνεχίζονται δράσεις συγκέντρωσης υλικής βοήθειας, ενώ στις περιοχές υποδοχής (νησιά Αιγαίου, Αθήνα, Ειδομένη) η φιλοξενία γίνεται πράξη.

Η φλόγα της αλληλεγγύης διατηρήθηκε αναμμένη όλο το χρόνο που μας πέρασε, και μεταλαμπαδεύτηκε από πόλη σε πόλη και από γειτονιά σε γειτονιά. Χιλιάδες άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων αυτών, που όταν πατούσαν το πόδι τους στο έδαφος κατέρρεαν από τη συγκίνηση που κατάφεραν να φτάσουν ζωντανοί. Ίσως αυτές οι κινήσεις περνούν στα «ψιλά» των ειδήσεων, όμως διαδίδονται ραγδαία από στόμα σε στόμα. Αυτές οι κινήσεις επηρεάζουν αποφασιστικά την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, δίνοντας λύσεις στα άμεσα και επείγοντα προβλήματά τους.

Απέναντι σε αυτό το πρωτοφανές τσουνάμι αλληλεγγύης, εμφανίστηκε δυστυχώς και η αντίθετη όψη, αυτή της μισαλλοδοξίας και του μισανθρωπισμού. Από τη μία πολιτικές δυνάμεις που υποστήριζαν μια διαφορετική μέθοδο αντιμετώπιση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών, αυτή της βύθισης των σαπιοκάραβων στα ανοιχτά του Αιγαίου. Και από την άλλη, επιχειρηματικοί φορείς που αντιτάσσονται στη φιλοξενία προσφύγων, γιατί «θίγονται τα συμφέροντά τους» ή «χαλάει το image του τουρισμού μας». Τέτοιες φωνές ακούστηκαν και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, δημιουργώντας εικόνα ντροπής για την Κατερίνη, μια πόλη προσφύγων.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών, συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.

Για εμάς ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια δεν κοστολογούνται. Δε θα επιτρέψουμε στις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να δηλητηριάσουν με μίσος την ελληνική κοινωνία.

Ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο, αγωνιζόμαστε για την Ευρώπη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Απέναντι στους φράχτες, χτίζουμε γέφυρες φιλοξενίας και κατανόησης. Αγωνιζόμαστε να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι οποίοι δημιουργούν τις προσφυγικές ροές.

Γιατί, όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση   είναι ....ο άνθρωπος.

 

ΣΥΡΙΖΑ  Ν.Ε Πιερίας

ΗΦΑΙΣΤΟΥ 9- (2ος ΟΡΟΦΟΣ)-ΤΗΛ.2351021505 -Κατερίνη, 60100

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved