Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΚΕ :Εργοδοτικά εγκλήματα με κοινό παρονομαστή το καπιταλιστικό κέρδος

AIGINIONEWS: ΚΚΕ :Εργοδοτικά εγκλήματα με κοινό παρονομαστή το καπιταλιστικό κέρδος AIGINIONEWS: ΚΚΕ :Εργοδοτικά εγκλήματα με κοινό παρονομαστή το καπιταλιστικό κέρδος

Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό ενός ακόμα εργάτη στην Πιερία, που μεγαλώνει τη λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων και στην περιοχή μας.

Πρόκειται για έναν 55χρονο εργαζόμενο,ο οποίος έπεσε στο κενό ενώ εκτελούσε επισκευαστικές εργασίες σε μεγάλο ύψος, στη χαρτοβιομηχανία Maxi, χωρίς επαρκή προστατευτικά μέσα.

Πριν 5 χρόνια σε άλλη χαρτοβιομηχανία της Κατερίνης (Sofidel), άλλος ένας εργαζόμενος είχε χάσει τη ζωή του εξ αιτίας της έλλειψης μέτρων προστασίας.

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά, οι οποίες βάζουν στο ζύγι την απρόσκοπτη καπιταλιστική κερδοφορία και την ανθρώπινη ζωή.

Πολιτικές που ξηλώσανε εργασιακά δικαιώματα, κάνανε νόμο την εντατικοποίηση, μετατρέψανε το ΣΕΠΕ σε «Ανεξάρτητη Αρχή», αφήνοντας τους εργαζόμενους έρμαια στην εργοδοτική ασυδοσία, καταργήσανε στην ουσία τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα
όποια μέτρα αποτελούσαν έστω ένα δίχτυ προστασίας για την ασφάλεια των  εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Δυστυχώς αποκαλύπτεται με τον πιο σκληρό τρόπο οτι η μόνη ασπίδα ενάντια σε αυτούς που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους, είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στα Σωματεία τους για τη διεκδίκηση μέτρων που
να προστατεύουν την υγεία και τη ζωή τους.

Είναι ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία, όπου στο επίκεντρο της θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved