Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κλιματική αλλαγή το θέμα της 7ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο

AIGINIONEWS: Η κλιματική αλλαγή το θέμα της 7ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο AIGINIONEWS: Η κλιματική αλλαγή το θέμα της 7ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, υβριδικά, η 7η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

 Στην Διάσκεψη, που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. και του Μεσογειακού Νότου.

Από πλευράς ελληνικού κοινοβουλίου συμμετείχε ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανάσιος Μπούρας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών υιοθετήθηκε συναινετικά κοινή δήλωση (Joint declaration) με θέμα την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στη Μεσόγειο.

Ο κ. Μπούρας, στην τοποθέτησή του, τόνισε την ανάγκη αφύπνισης των κυβερνήσεων και της κοινής γνώμης για την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Αναφερόμενος στις πολιτικές της Ελλάδας, που συντάσσονται πλήρως με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι ο εθνικός κλιματικός νόμος στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στην επιτάχυνση της κλιματικής ουδετερότητας, ενώ η χώρα προχωρά ταχύτατα στην απολιγνιτοποίηση της παραγωγής ενέργειας.

Τόνισε, επίσης, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αφορά την επίτευξη της πράσινης μετάβασης. Αναφέρθηκε ακόμη στην ελληνική πρωτοβουλία GR-eco Islands, που στοχεύει στην προώθηση μιας ολοκληρωμένης πράσινης μετατροπής μικρών νησιών και στο απώτερο «πρασίνισμα» του τουρισμού.

Ο κ. Μπούρας υπογράμμισε ότι απαιτούνται τολμηρές αλλαγές, φιλόδοξες πολιτικές και κυρίως η συνεργασία της διεθνούς κοινότητας για να επιτευχθεί η άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ μιας φιλόδοξης πολιτικής απέναντι στην κλιματική αλλαγή, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και μέσα από τις διεθνείς πρωτοβουλίες και πολυμερείς συνεργασίες που αναπτύσσει, και εξήρε το έργο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, που αποτελεί ένα σημαντικό φόρουμ διαλόγου και ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας.

 


  

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved