Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κατερίνης: Υποστηρίζουμε την αδιάκοπη πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες μας

AIGINIONEWS: Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κατερίνης: Υποστηρίζουμε την αδιάκοπη πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες μας AIGINIONEWS: Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κατερίνης: Υποστηρίζουμε την αδιάκοπη πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες μας

Με νέους εθελοντές ενδυναμώνεται καθημερινά η εθελοντική δράση του Δήμου Κατερίνης με σκοπό τη στήριξη των ΑμεΑ να χρησιμοποιούν τα συστήματα Seatrac για να έχουν ακώλυτη και ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το κολύμπι τους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 Πάνω από 35 συμπολίτες μας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον και συμμετέχουν πλέον στο πρόγραμμα διευκόλυνσης των ΑμεΑ που έχουν κινητικά προβλήματα και κινούνται με αμαξίδια.
Συγκεκριμένα, εδώ και δύο εβδομάδες, άτομα που έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς από τους υπευθύνους της αναδόχου εταιρείας και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, επιτελούν καθημερινά έργο ενημέρωσης των πολιτών και επίβλεψης της λειτουργίας των Seatrac.
Την Τετάρτη 28 Ιουλίου και μετά από κάλεσμα της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, οι εθελοντές του Δήμου Κατερίνης παρέλαβαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της εθελοντικής υπηρεσίας τους.
Πιο αναλυτικά, όλοι οι εθελοντές παρέλαβαν: Καρτελάκι εθελοντή, μπλούζα, καπέλο για τον ήλιο, το απαραίτητο κλειδί για τα αποδυτήρια, καθώς και το «αμφίβιο» αμαξίδιο κολύμβησης.
Τηλεχειριστήρια των συστημάτων Seatrac έχουν παραδοθεί από τον δήμο στους ιδιοκτήτες των εγγύτερων παρακείμενων επιχειρήσεων, προκειμένου να μπορούν να τα παραλαμβάνουν από εκεί τόσο οι εθελοντές όσο και οι ΑμεΑ ακόμη και κάποιες ώρες όπου τα Seatrac δεν επιβλέπονται από τους εθελοντές του Δήμου.

 

Οι θέσεις παραλαβής τηλεχειριστηρίου είναι:
Seatrac 1. Παραλία Κορινού : Beach bar Volta
Seatrac 2. Παραλία Καλλιθέας, μεταξύ Κορινού και Παραλίας Κατερίνης : Mandala Seaside Luxury.
Seatrac 3. Μεταξύ Παραλίας Κατερίνης και Ολυμπιακής Ακτής (μετά το λιμάνι της Παραλίας Κατερίνης) : Paraiso Pool Bar-Restaurant
Seatrac 4. Μεταξύ Παραλίας Κατερίνης και Ολυμπιακής Ακτής (βόριο άκρο Ολυμπιακής Ακτής): Beach Bar Jolo
Seatrac 5. Νότιο άκρο Ολυμπιακής Ακτής (στο τέλος του πεζόδρομου) : ΚΑΦΕ ΝΙΝΑ

Επίσης, ενημερώνουμε και προτρέπουμε όλους τους πολίτες ΑμεΑ, τους επιχειρηματίες του τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων, τους φορείς με μέλη ΑμεΑ και όποιον επιθυμεί να συνδράμει στην ενίσχυση της χρησιμότητας των Seatrac, να επισκευθεί την ιστοσελίδα https://seatrac.gr/ για να αποκτήσει δωρεάν το χειριστήριο λειτουργίας του αμαξιδίου.


ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ: Η ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, αναφερόμενη στην εθελοντική δράση του Δήμου Κατερίνης για τα Seatrac δήλωσε: «Ο Δήμος Κατερίνης πρωτοστάτησε στην εισαγωγή των Seatrac στις παραλίες του. Το σημαντικό όμως είναι να υποστηρίξουμε την ορθή λειτουργία τους ούτως ώστε αυτά να είναι χρήσιμα σε όλους τους συμπολίτες μας ΑμεΑ αλλά και τους επισκέπτες της πανέμορφης περιοχής μας κατά τους θερινούς μήνες.

Η εθελοντική δράση για τα Seatrac αποτελεί το πρώτο βήμα μας να διαμηνύσουμε παντού, εντός και εκτός ορίων του δήμου μας, εντός και εκτός των συνόρων της χώρας μας, ότι «χτίζουμε» την πιο φιλική, φιλόξενη και προσβάσιμη ακτή για τα άτομα με κάποια αναπηρία.

Οι σαφής στόχευση του Δημάρχου μας, Κώστα Κουκοδήμου, για την αναβάθμιση των ουσιαστικών υπηρεσιών μας στους συνανθρώπους μας ΑμεΑ, μας ενθάρρυνε, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Στάθη Κεραμιδιώτη, να συνεργαστούμε άριστα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους Κατερινιώτες που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρώτο κάλεσμά μας αλλά και όσους καθημερινά διαχέουν παντού το μήνυμά μας για τα Seatrac! Επίσης ευχαριστώ τους επιχειρηματίες καθώς και τοπικούς φορείς που υποστηρίζουν ενεργά την εθελοντική δράση μας.

Η επισκεψιμότητα στις ακτές μας έχει ήδη αρχίσει να αυξάνεται και ελπίζουμε ο Αύγουστος να αποδείξει το 100% στις πληρότητες των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

Φέτος, για μια χρονιά ακόμη, ο Δήμος Κατερίνης διαμηνύει στο πανελλήνιο το: ‘‘ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΑΣΦΑΛΩΣ’’! συγκαταλέγοντας συνειδητά και ενεργά τους συνανθρώπους μας ΑμεΑ».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αντιδημαρχία Τουρισμού δεν έχει κλείσει τον κατάλογο των εθελοντών αλλά συνεχίζει να δέχεται αιτήματα εθελοντισμού από ενεργούς πολίτες άνω των 18, για την δράση του δήμου για τα Seatrac.


«Γίνε κι εσύ εθελοντής στον Δήμο σου για τα Seatrac»!
Συντονισμός δράσης: Αντιδημαρχία Τουρισμού
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: 2351772448 / 6948457779
 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved