Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Φώντας Μπαραλιάκος: Θωρακίζονται με απόλυτο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων

AIGINIONEWS: Φώντας Μπαραλιάκος: Θωρακίζονται με απόλυτο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων AIGINIONEWS: Φώντας Μπαραλιάκος: Θωρακίζονται με απόλυτο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων

Τοποθέτηση Φώντα Μπαραλιάκου στη Βουλή για την προστασία της εργασίας.

Επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την προστασία της εργασίας τοποθετήθηκε με ομιλία του ο βουλευτής ΝΔ του νομού Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.
Με ιδιαίτερα ιδεολογικό λόγο ο Φώντας Μπαραλιάκος έδωσε εξ αρχής τον τόνο στην ομιλία του σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο «επικυρώνει με εμφατικό τρόπο τη μετάβαση της εργασίας, της εργατικής νομοθεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων στη σύγχρονη εποχή».
Ο βουλευτής της ΝΔ ανέδειξε τις ιδεολογικές διαφορές και την διαφορετική προσέγγιση με την Αριστερά στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων για να προσθέσει ότι «σε μια πολιτική μάχη με ισχυρό ιδεολογικό φορτίο, που παραδοσιακά θεωρείται προνομιακό πεδίο για την Αριστερά, είναι η Νέα Δημοκρατία, μια Κεντροδεξιά Κυβέρνηση που κερδίζει τη μάχη των Ιδεών, κατοχυρώνει αληθινά τα εργασιακά δικαιώματα και θωρακίζει την εργασία στις νέες προκλήσεις του μέλλοντος».
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου ρυθμίζουν όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων, εισάγουν νέους θεσμούς, όπως η ψηφιακή κάρτα και η αναμόρφωση του συνδικαλιστικού κινήματος, αναδεικνύουν τον κοινωνικό του χαρακτήρα, όπως η θέσπιση και επέκταση αδειών, ιδίως για τους γονείς, η καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους και κατοχυρώνουν αδιαπραγμάτευτα εργασιακά δικαιώματα με τον πλέον ηχηρό τρόπο, όπως το οκτάωρο και η καταγραφή των υπερωριών.
Ο κ. Μπαραλιάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες πτυχές του νομοθετήματος όπως η «ψηφιακή κάρτα, η οποία αποτελεί μια μεγάλη τομή. Αποτελεί την εγγύηση τήρησης του ωραρίου και καταγραφής των υπερωριών. Όλα θα καταγράφονται ηλεκτρονικά προς το συμφέρον του εργαζομένου, ώστε να μην μπορεί κανείς να αυθαιρετήσει στους κόπους της εργασίας του» για να προσθέσει στο τέλος της ομιλίας του ότι «η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι στέκεται εμπράκτως στο πλευρό όλων εκείνων οι οποίοι έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας. Με γενναίες πράξεις και όχι με εύκολα λόγια και εύηχα συνθήματα».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία εδώ
https://youtu.be/K_gJjutzTmI

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version