Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβέρνηση είναι αριστερή,

μπαίνοντας ή βγαίνοντας;

Ο υποφαινόμενος, παρά το γεγονός πως ποτέ δεν αυτοπροσδιορίστηκε ως αριστερός, ακόμα και τις εποχές που ήταν της μόδας και «έχτιζε» καριέρες, εντούτοις στήριξε τις ελπίδες και τις προσδοκίες του για πραγματική ΑΛΛΑΓΗ σε ένα νέο άνθρωπο, όπως ο Αλέξης Τσίπρας. Θεωρήσαμε πως είναι ο καταλληλότερος στην παρούσα συγκυρία,

 οπλισμένος με την απαραίτητη «άγνοια κινδύνου» που χρειάζεται η χώρα, τούτες τις κρίσιμες στιγμές, ώστε να ξεφύγει από την μέγγενη της μαύρης καθημερινότητας που βιώνουμε τα τελευταία 5 χρόνια…
Θεώρησα πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει, αν και τελευταία διαισθάνομαι πως έχει χάσει τον.......
προσανατολισμό του… Ο πρωθυπουργός  αποτελεί εκπρόσωπο μιας γενιάς, που είχε ξεφύγει από τα κατάλοιπα του Εμφυλίου και του Πολυτεχνείου και αυτό ΜΟΝΟ ως μεγάλο πλεονέκτημα μπορεί να χαρακτηριστεί. Επίσης δεν είναι γόνος της κληρονομικής δημοκρατίας, παρόλο που έχει αστική καταγωγή. Πολλοί Έλληνες, ακόμα και δεξιοί στηρίξαμε τις ελπίδες μας στον Τσίπρα γιατί είναι χαμογελαστός, απλός και μέχρι πρότινος ενέπνεε εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.
Στους 4 μήνες πρωθυπουργίας του ο Τσίπρας, έχει μετεξελιχτεί από έναν «επαναστάτη» και οραματιστή πολιτικό, που διακήρυττε πως θ’ αλλάξει την Ευρώπη, σ’ έναν «νεότερο» Σαμαρά, με περισσότερα επικοινωνιακά χαρίσματα και χωρίς τις αμαρτίες που κουβαλάει ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης…
Στους λίγους μήνες πρωθυπουργίας του ο Τσίπρας, ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχει απογοητεύσει, μεγάλη μερίδα, απ’ αυτούς που είχαν «επενδύσει» σ’ αυτόν. Η «αποκαθήλωση» του έχει γίνει  σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητική!!!
Δυστυχώς ο Τσίπρας δείχνει να έχει υποκύψει όπως ο Γιωργάκης, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος στους διεθνείς τοκογλύφους. Αν τελικά «προσκυνήσει» οριστικά και αμετάκλητα, είναι νομοτελειακό πως θα έχει υπογράψει το πολιτικό του τέλος, όπως κι εκείνοι. Δυστυχώς, η υπογραφή νέου μνημονίου, όπως το θέλουν οι Ευρωπαίοι έρχεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τα πολύ όμορφα και ελπιδοφόρα προεκλογικά λόγια του. Θα αποδειχτούν φαρμάκι και όχι φάρμακο που θα γιατρέψει τις πληγές του λαού μας.
Δυστυχώς κύριε πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα, μετατρέπεις τον εαυτό σου, σε ένα κακέκτυπο των προκατόχων σου, οι οποίοι υπήρξαν τοποτηρητές των συμφερόντων της αστικής ελίτ της χώρας και των εταίρων που μετατράπηκαν σε δανειστές-τοκογλύφους, που μας θέλουν «εταίρες» του ευρωπαϊκού ΤΟΥΣ «οράματος».
Δεν θέλω να πιστέψω κύριε πρωθυπουργέ πως τελικά θ’ αποδειχτείς φοβικός και ανεπαρκής, για να οδηγήσεις το βαριά τραυματισμένο πλοίο που λέγεται Ελλάδα στα ήρεμα και ασφαλή νερά της εθνικής αξιοπρέπειας.
Δυστυχώς κύριε πρωθυπουργέ, δεν θέλω να πιστέψω πως θ’ αποδειχτείς χειρότερος από τους προκατόχους σου. Διότι εσύ «πούλησες» ελπίδα, η οποία αν υπογράψεις νέα μνημόνια θ’ αποδειχτεί φρούδα «αναλαμπή» λίγο πριν τον θάνατο.
Αν υπογράψεις νέο μνημόνιο κύριε πρωθυπουργέ θ’ αποδειχτεί περίτρανα πως δεν είχες όραμα για την Ελλάδα. Θ’ αποδειχτεί πως είχες όραμα ΜΟΝΟ για την πολιτική σου καριέρα.
Δυστυχώς κύριε πρωθυπουργέ, η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για να δίνει πιστώσεις χρόνου και ευκαιρίες σε μαθητευόμενους πρωθυπουργούς.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ηγέτες. Πατριώτες, που δεν κάνουν εκπτώσεις και θυσιάζουν τα πάντα για το καλό του Έθνους.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άλλους υπηρέτες των Γερμανικών συμφερόντων… Η πατρίδα μας, έδωσε το φως στην ανθρωπότητα και είναι ταγμένη από τον Θεό – αν και έχεις δηλώσει άθεος – να το προσφέρει εις τους αιώνες των αιώνων..
Κύριε πρωθυπουργέ, στις 29 Μαΐου του 1453 «Η πόλις εάλω»... 562 χρόνια αντί για την ανάσταση του μαρμαρωμένου Βασιλιά, έχουμε νεκρανάσταση των φαντασμάτων του παρελθόντος... Σώπασε κυρα Δέσποινα... Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι... Αυτούς που θ' ανοίξουν την κερκόπορτα τους έχουμε βρει εδώ και χρόνια... Αυτούς που θα την διαβούν, απ’ έξω προς τα μέσα, επίσης τους γνωρίζουμε… Αυτούς που θα την κλείσουν δεν γνωρίζουμε ακόμα… Το διακύβευμα είναι πως θα την διαβεί την κερκόπορτα η αριστερά… Μπαίνοντας ή βγαίνοντας;
Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να επιλέξεις την διαδρομή σου…  Ιδού η Ρόδος… Το υπόλοιπο είναι σόκιν…
του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Kafeneio.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved