Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχίζει η εαρινή Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

AIGINIONEWS: Αρχίζει η εαρινή Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης AIGINIONEWS: Αρχίζει η εαρινή Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αρχίζουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου οι εργασίες της εαρινής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από την επικεφαλής κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τους

 βουλευτές κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Φωτεινή Πιπιλή, Δημήτρη Καιρίδη, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργο Κατρούγκαλο, Γιώργο Παπανδρέου, Θοδωρή Ρουσόπουλο, Αναστάσιο Χατζηβασιλείου, Σωκράτη Φάμελλο, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, Λιάνα Κανέλλη, Κυριάκο Βελόπουλο και Φωτεινή Μπακαδήμα.

Η Σύνοδος θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο και οι εργασίες της θα διαρκέσουν έως τις 22 Απριλίου 2021.

Για την επικείμενη Ολομέλεια έχουν προταθεί προς συζήτηση με τη διαδικασία του επείγοντος τα εξής θέματα: η σύλληψη και κράτηση του A. Navalny, καθώς και η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία.
Το προτεινόμενο προς συζήτηση θέμα για την κράτηση του A. Navalny είχε τεθεί και κατά το 1ο μέρος της Συνόδου, τον Ιανουάριο, υπό το λήμμα «τρεχουσών υποθέσεων» για το οποίο όμως δεν ελήφθη καμία απόφαση.
Η Συνέλευση θα συζητήσει επίσης για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Λευκορωσία, υπό το φως των τελευταίων προεδρικών εκλογών στη χώρα.
Όσον αφορά το αίτημα για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία, το Bureau κατά τη συνεδρίαση της 18ης Μαρτίου τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής της συζήτησης στην Ολομέλεια, ορίζοντας ως εισηγητή τον Γερμανό Βουλευτή κ. Frank Schwabe.

 

Στην Ολομέλεια, πλην της Γενικής Γραμματέα κ. Marija Pejčinović Buric, θα παρέμβουν η Γερμανίδα Καγκελάριος, κ. Angela Merkel και ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Michael Roth, εκπροσωπώντας τη Γερμανική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. David Sassoli, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, κ. Angel Gurria, με δήλωση σχετικά με τις δράσεις του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της φορολογικής ανισότητας, με αφορμή τη σχετική έκθεση του κ. Κατρούγκαλου, και τέλος η Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κ. Dunja Mijatović, η οποία θα παρουσιάσει την ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων για το 2020.
 

Άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη είναι:
- η διατήρηση των εθνικών μειονοτήτων στην Ευρώπη
- ο διάλογος με το Μαυροβούνιο μετά τη διαδικασία monitoring
-το όραμα του Συνέλευσης σχετικά με τις στρατηγικές προτεραιότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης
-η έκθεση του Έλληνα Βουλευτή κ. Κατρούγκαλου για την καταπολέμηση της φορολογικής ανισότητας
-η διάκριση κατά ατόμων με χρόνιες παθήσεις
-η πρόταση για συζήτηση σχετικά με μια ευρωπαϊκή πολιτική για τις εθνικές διασπορές.


 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved