Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζιτζικώστας: Δε θα πληρώσουν οι πολίτες τα χρέη της ΝΔ

Όλα όσα είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ στο live chat με τους αναγνώστες

 του News247. Οι αιχμές σε Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη: “Στις 22 Νοέμβρη η ΝΔ δε θα χωρίζεται σε καραμανλικούς, μητσοτακικούς, σαμαρικούς”. Οι απαντήσεις σε ανέργους και στρατιωτικούς.Τι είπε για πλειστηριασμούς- ανεργία- αποκρατικοποιήσεις: “Θέλω ένα κράτος φιλικό στην επιχειρηματικότητα και όχι φίλους επιχειρηματίες”

“Θέλω ένα κράτος φιλικό στην επιχειρηματικότητα και όχι φίλους επιχειρηματίες”, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας απαντώντας στις ερωτήσεις των αναγνωστών του News247 για τα "καυτά" προβλήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας, αλλά και για το παρόν και το μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης, χωρίς να λείπουν οι αιχμές προς τους συνυποψηφίους του.

Ο κ.Τζιτζικώστας τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΒΖ, Σκουριές), υποστηρίζοντας ότι μόνο έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα αντιμετωπιστεί η ανεργία. Τόνισε όμως ότι πρέπει να υπάρχει ρήτρα μελλοντικής υπεραξίας για να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον και να μη θεωρείται μία ιδιωτικοποίηση ξεπούλημα και δήλωσε: “Πιστεύω,  σε ένα κράτος που δεν κάνει τον επιχειρηματία, βάζει τους κανόνες και ελέγχει την τήρησή τους”.

Την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου έθεσε άλλωστε ως προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να αρθούν αδικίες όπως αυτές στους στρατιωτικούς, απαντώντας στις ερωτήσεις ενός 24χρονου ανέργου και ενός 39χρονου στρατιωτικού.

Στο ερώτημα πως θα ξεκινήσει επαγγελματικά ένας νέος επιστήμονας χωρίς δουλειές και χωρίς χρηματοδότηση, ο κ.Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ρευστότητα για τους νέους που επιχειρούν και κίνητρα μέσα από ειδικές επιχειρηματικές περιοχές για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν αναφέρεται σε χαμηλότερους μισθούς.

Για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ δήλωσε: “Καμία μετακίνηση από τα υπάρχοντα όρια. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει την αποκλειστική ευθύνη γιατί με τις πράξεις του, δημιούργησε την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και άρα δυσμενέστερους όρους για όλους τους δανειολήπτες”.

Μίλησε για ένα σχέδιο ανάπτυξης που θα είναι αποτέλεσμα κοινωνικής συμφωνίας και όχι τεχνοκρατών και στο ερώτημα εάν οι ιδέες του δεν έχουν τη συγκατάθεση των δανειστών τι θα κάνει, εκτίμησε ότι: “Σχέδιο που στην πράξη αποδίδει δεν μπορεί να το καταρρίψει κανείς δανειστής”.

Τι είπε για τα χρέη της ΝΔ και τα εσωκομματικά

Ο κ.Τζιτζικώστας θέλησε να παρουσιάσει το προφίλ ενωτικού υποψήφιου, με αφορμή το ερώτημα: “Εάν εκλεγείτε θα συνεχίσει να υπάρχει στη ΝΔ, ο καραμανλισμός, ο μητσοτακισμός και σαμαρισμός;”. Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ απάντησε: “Αυτά όλα τελειωνουν στις 22 του μηνός το βράδυ! Δεν θα χωρίζεται πλέον από τις 23 Νοεμβρίου η ΝΔ σε σαμαρικούς, καραμανλικούς και μητσοτακικούς”.

Στο ερώτημα ποιους θα επιλέξει τελικά για αντιπροέδρους του κόμματος εάν εκλεγεί, καθώς οι συνυποψήφιοι του έχουν ήδη αρνηθεί τη σχετική πρόταση, ο κ.Τζιτζικώστας απάντησε: “Μην περιμένετε να πουν κάτι διαφορετικό μέσα στην προεκλογική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα βρεθεί για τη θέση του αντιπροέδρου που θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας, ένα στέλεχος που να έχει κοινοβουλευτική εμπειρία, γνώσεις, να είναι καλός ρήτορας, να μην αφήνει τίποτα αναπάντητο και να μεταφέρει στη Βουλή τη γραμμή που θα συμφωνούμε συλλογικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.”

Όσον αφορά στα οικονομικά της ΝΔ (ένα θέμα για το οποίο έγιναν πολλές ερωτήσεις), ο κ.Τζιτζικώστας τόνισε ότι πρέπει η ΝΔ “να μάθει να ζει με τα χρήματα που έχει και για να είμαι πιο ακριβής με αυτά που θα τις απομένουν, μετά την αποπληρωμή των χρεών της” και δήλωσε ότι πρώτο του μέλημα θα είναι να βάλει τάξη στις δαπάνες και τη λειτουργία της παράταξης “γιατί δεν μπορούμε να ζητούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για να συγυρίσουμε την οικονομία της χώρας αν πρώτα δεν έχουμε συγυρίσει το ίδιο μας το σπίτι”.

Διαφώνησε όμως ξεκάθαρα με την άποψη Γεωργιάδη για διαγραφή των χρεών της ΝΔ.

“Αυτό που δεν γίνεται για τους πολίτες είναι αδιανόητο να το προτείνει κάποιος για τα κόμματα. Θα χρεωθούν δηλαδή οι πολίτες συσσωρευμένα χρέη του παρελθόντος; Όχι βέβαια”, είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμηρός ήταν τόσο κατά του κ.Μεϊμαράκη υποστηρίζοντας ότι “οι μεταβατικότητες σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία μας κρατάνε στο παρελθόν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι, μια "μετάβαση" στο μέλλον”, ενώ στο ερώτημα τι διαφορετικό έχει να προσφέρει απο τους Γεωργιάδη και Μητσοτάκη απάντησε επίσης αιχμηρά: “Απευθύνομαι στο σύνολο της παράταξης και όχι σε υποσύνολα.”

Βίκυ Σαμαρά

News247.gr

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved