Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

AIGINIONEWS: Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  25ης Μαρτίου AIGINIONEWS: Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Όλοι οι Έλληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης γιορτάζουμε την Εθνική Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821 αλλά και τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Αναπολούμε τις δάφνες και τις δόξες των προγόνων μας, αφιερώνουμε τη σκέψη μας στη μνήμη των αγωνιστών του '21 και γονατίζουμε με ευλάβεια σε όλους εκείνους, που με τους αγώνες τους, πριν διακόσια χρόνια, το αίμα και τη θυσία τους, μας χάρισαν το πολύτιμο αγαθό της λευτεριάς.
Οι αγώνες κατά την Ελληνική Επανάσταση αποδεικνύουν αυτό που θεωρούμε όλοι αυτονόητο: την αδιαμφισβήτητη ενότητα του Ελληνικού Έθνους στην βάση της χριστιανικής θρησκείας και της ανάμνησης της κοινής Βυζαντινής κληρονομιάς, που δεν υπονόμευσε ούτε το σκοτάδι των τεσσάρων αιώνων Οθωμανικής σκλαβιάς.
Η επέτειος των ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΤΩΝ από την Επανάσταση μπορεί να αποτελέσει αφορμή εθνικού αναστοχασμού διότι η Ιστορία αποτελεί πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον.
Στον αγώνα των Ελλήνων κατά της Τουρκοκρατίας συναντούμε μέσα από την ιστορία πρόσωπα που έδρασαν για την Απελευθέρωση και τα οποία οφείλουμε στη σημερινή εποχή να τα προβάλλουμε ως πρότυπα για τους Νεοέλληνες. Αγωνιστές που εμφορήθηκαν από υψηλές αξίες, ιδέες και ιδανικά, ήτοι από την Ελευθερία, την Αλληλεγγύη, την Ενότητα και την Ομόνοια, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.
Τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821 είναι διαχρονικά και δημιουργούν προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους και τις νέες μας.
Με αφορμή αυτή τη σημαντική ημέρα τόσο για το Έθνος μας όσο και για τη Χριστιανοσύνη, με πίστη στο Θεό, ενότητα, ομοψυχία και σεβασμό στις αξίες των προγόνων μας και στις αξίες του Έθνους μας, καλούμαστε με ισχυρή βούληση να συμβάλουμε στην αναγέννηση της πατρίδας μας.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και με υπερηφάνεια, σεβασμό και συγκίνηση να υψώσουμε τη γαλανόλευκη, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες του 1821 διότι ό,τι είμαστε σήμερα το χρωστάμε σε αυτούς.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου


 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved