Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φον ντερ Λάιεν: Στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE

AIGINIONEWS: Φον ντερ Λάιεν: Στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE AIGINIONEWS: Φον ντερ Λάιεν: Στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE

Στην αποκάλυψη ότι από αύριο η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο ποσό του προγράμματος SURE, προέβη σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ευρωπαία αξιωματούχος ανέφερε ότι η χώρα μας θα αποκτήσει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE, ο οποίος σχετίζεται με την ενίσχυση της απασχόλησης εν μέσω της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα είναι 2,7 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα -το οποίο είναι δανεισμός, αν και με σχεδόν μηδενικό κόστος- που αναμένεται να βοηθήσει επιχειρήσεις και εργαζομένους που επλήγησαν από την κρίση.

«Έχω καλά νέα για την Ελλάδα. Από αύριο η Ελλάδα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE. Συνολικά θα έχει πρόσβαση σε 2,7 δισ. ευρώ. Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό. Στόχος είναι να πεις στις υγιείς οι εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό στην εταιρεία, να μην τους απολύσουν και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά» σημείωσε η Φον Ντερ Λάιεν.
Αναφορικά με την εκταμίευση των χρημάτων του ΝextGenerationEU επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό που ονομάζουμε NEXTGENERATION EU, συνολικά σε 31 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πραγματικά σημαντικό για την Ελλάδα αλλά επίσης για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη».

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής η Κομισιόν έχει εκταμιεύσει χρήματα προς τέσσερις χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος SURE.

Πρόκειται για 

την Ιταλία που πήρε 10 δισ. ευρώ,

την Ισπανία με 6 δισ.,

την Πολωνία με 1 δισ.

και την Ιρλανδία με 2,5 δισ.

Συνολικά 17 χώρες μέχρι στιγμής έχουν ζητήσει στήριξη από το SURE για 88 δισ. ευρώ, ενώ η Κομισιόν δεν έχει αποκλείσει την επέκτασή του.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved