Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΚΚΕΛ : Nέα αναφορά για την μη πληρωμή των βιοκαλλιεργητών

Αναφορά κατά της Ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσε στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης για την καθυστέρηση εδώ και 4 χρόνια της πληρωμής του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας-γεωργίας. 

 Είναι η τρίτη αναφορά προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που κατατίθεται απο τον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, η πρώτη αφορούσε την κατάσχεση των αγροτικών επιδοτήσεων λόγο χρεών προς το Ελληνικό δημόσιο,η δεύτερη την παράνομη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων και η τρίτη την μη πληρωμή των βιοκαλλιεργητών.

Για την ιστορία μετά την πρώτη αναφορά του κ. Βάκη Τσιομπανίδη η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναδιπλώθηκε και τελικά δεν προχώρησε σε κατασχέσεις των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων παρά μόνο αυτών που χρηματοδοτούνταν από τον εθνικό κορβανά. 

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ σχετικά με την μη πληρωμή των βιοκαλλιεργητών αναφέρει: 

Από το 2012 που ξεκίνησε το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας(Μέτρο 2.1.4) στην Ελλάδα δεν έχει πληρωθεί κανένας παραγωγός, ενώ στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας έχει πληρωθεί μόνο για το έτος 2012.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που υπέβαλαν τις αιτήσεις πληρωμής, οφείλουν να έχουν πληρώσει τους συμβούλους γεωπόνους, τις εταιρείες πιστοποίησης και φυσικά το αυξημένο κόστος των βιολογικών ζωοτροφών,καθώς και την δέσμευση των αγροτεμαχίων χωρίς να έχουν για όλα αυτά τα χρόνια κανένα εισόδημα.

Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χρησιμοποίησε τους πόρους που υπήρχαν για την επιδότηση αυτή, για να πληρώσει την Εξισωτική Αποζημίωση (αναφερόμαστε στις πληρωμές του 2012).

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτά τα χρήματα δίνονται σαν απώλεια εισοδήματος και όχι σαν ενίσχυση.

Οι παραγωγοί επειδή αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία εισπράττουν αυτές τις ενισχύσεις για να αναπληρώσουν το εισόδημά τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι καθυστερήσεις των πληρωμών οδηγούν σε τραγική κατάσταση αυτές τις εκμεταλλεύσεις, μεγάλος αριθμός των οποίων έχει αναγκαστεί να πάρει δάνεια.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved