Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Grexit: Θα στο σερβίρουν να σ' αρέσει

Μέχρι που μπορεί να πάει αυτή η κυβέρνηση; Πόσες αξιολογήσεις, πόσα μέτρα θα αντέξει; Πότε θα αρχίσει να φυλλορροεί;

 Πότε θα γίνουν εκλογές το '16; Αυτά σκέπτονται και με βάση αυτά σχεδιάζουν τα «πολιτικά ορθώς» σκεπτόμενα επιτελεία της αντιπολίτευσης. Κοντός ψαλμός αλληλούια, ελπίζουν.

Μπορεί να είναι και έτσι. Είναι πολύ πιθανό να εξελιχθούν τα πράγματα έτσι. Υπάρχουν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες, το μεταναστευτικό για παράδειγμα, που μπορούν να χύσουν μπόλικο καύσιμο στην εύφλεκτη πολιτική αρένα και να ξεκινήσει το μπουρλότο. Πολλά μπορούν να συμβούν.

«Κινδυνεύουμε πάντα να βγούμε από το ευρώ!», μας προειδοποιεί γνωστός βιομήχανος. Κι αυτό είναι πιθανό. Ο κακός Σόιμπλε παραμονεύει για τα στραβοπατήματα. Είναι ένα ενδεχόμενο. Μια μεγάλη «κινέζικη» ύφεση που θα εξελιχθεί σε παγκόσμια, επίσης είναι πιθανή. Τα εμπορεύματα πέφτουν, το#dieselgate πληγώνει το γερμανικό οικονομικό θηρίο, το παγκόσμιο χρήμα εκνευρίζεται και εύκολα μπορεί να μας στείλει στον πάτο μια βαρβάτη παγκόσμια μπόρα.

Την έχει δύσκολα ο Αλέξης και θα την πατήσει;

Γιατί δεν το σκέφτηκε λίγο πιο πονηρά; Γιατί δεν αποπειράθηκε να μπλέξει από την αρχή και άλλους στο δύσκολο κόλπο; Τη Φώφη, τον Σταύρο και τον -γιατί όχι;- πρόθυμο Βασίλη Λεβέντη. Γιατί επιμένει στη στενή ομάδα, στους ανεπαρκείς, στα σούργελα, στους επικίνδυνους; Γιατί επιμένει στο κομματικό κράτος και δεν ανοίγει το παιχνίδι; Γιατί δεν ρισκάρει τώρα που είναι δυνατός; Γιατί δείχνει να «μην καταλαβαίνει Χριστό» από τα σύννεφα που μαζεύονται;

Καταλαβαίνει που το πάει το βαπόρι ο Αλέξης;

Κάτι καταλαβαίνει, αλλά άμα σου έχουν βγει δύσκολα στοιχήματα χαλαρώνεις. Μπορεί όμως η στενή παρέα εκεί στο Μαξίμου να μην είναι και τόσο αφελής, όσο τουλάχιστον δείχνει. Μπορεί να κάνει και κάποια σχέδια και υπολογισμούς για τα δύσκολα. Δεν μιλάω για μεταρρυθμίσεις, εθνικά σχέδια ανάκαμψης, εκσυγχρονισμούς, οράματα και άλλα βαρετά. Αυτά είναι για τα κορόιδα. Η δουλειά και τα σχέδια εκεί στήνονται σε άλλη βάση. Το θέμα είναι να κρατάς την εξουσία, να στήσεις καλά το μαγαζί τώρα που οι άλλοι είναι στο καναβάτσο και ο ψηφοφόρος συνένοχος στην κατάσταση. Να μην γίνεσαι κακός ανατρέποντας, αλλά να παίρνεις τη ζωή όπως έρχεται, να βρίσκεις το κύμα και να μένεις στον αφρό παραμυθιάζοντας και υπνωτίζοντας, σερβίροντας εχθρούς και περήφανες νίκες.

Την έχει δύσκολα ο Αλέξης και θα την πατήσει; Γιατί δεν το σκέφτηκε λίγο πιο πονηρά; Γιατί δεν αποπειράθηκε να μπλέξει από την αρχή και άλλους στο δύσκολο κόλπο; Τη Φώφη, τον Σταύρο και τον -γιατί όχι;- πρόθυμο Βασίλη Λεβέντη.

Εξάλλου τώρα πλέον υπάρχει και η εμπειρία. Όταν τα πράγματα θα σφίξουν και θα αρχίσουν οι έξω τις απειλές μπορεί να ξεκινήσει μια νέα πατριωτική εξέγερση αξιοπρέπειας. Ο μαχητής πρωθυπουργός δεν θα δεχθεί τα «νέα τελεσίγραφα». Τι σημασία έχει αν ο ίδιος τα υπέγραψε πριν μήνες; Η προσφάτως ηττημένη αντιπολίτευση θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει τους λογικούς, αλλά θα χρεωθεί ότι παίζει «το παιχνίδι των ξένων» και θα απομονωθεί από την «πατριωτική πλειοψηφία». Ο σκληρός και γενναίος Αλέξης θα τα παίξει όλα για όλα και με την έγκριση του λαού, του κοινοβουλίου τέλος πάντων, θα «υποχρεώσει» τους δανειστές να του δώσουν ένα καλό πακέτο και μια ρύθμιση του χρέους.

Έτσι, μετά τη «νίκη» θα πούμε αντίο στη «λυκοσυμμαχία» των εκβιαστών του ευρώ. Η «νέα υπερήφανη Ελλάδα» θα πορευτεί με εθνικό νόμισμα και νέο χαλαρό μνημόνιο σε νέες θάλασσες αξιοπρέπειας. Το πακέτο θα επιβραδύνει την άμεση κατάρρευση του νέου νομίσματος και θα επιτρέψει να στηθεί το νέο παιχνίδι με νέους παίκτες και νέα τζάκια φιλαράκια που θα φέρουν φρέσκο κρυμμένο αιμοβόρο χρήμα. Όλα θα πρέπει να γίνουν γρήγορα όσο θα κρατάει ο ενθουσιασμός και πριν αισθανθεί ο κόσμος τη νέα δυστυχία.

Η παρέα θα έχει ανοίξει τη λεωφόρο που οδηγεί σε ένα νέο καθεστώς.

Δύσκολα κόλπα για να πιάσουν, αλλά όποιος νομίζει ότι δεν υπάρχουν, τουλάχιστον σε κάποια μυαλά, είναι αφελής.

Θανάσης Σκόκος   Διπλωματούχος Μηχανικός

Huffingtonpost.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version