Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδήλωση για την «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της ΠΚΜ» με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Στις δράσεις της «Αγροτοδιατροφικής  Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» αναφέρθηκε ο Πρόεδρός της Κωνσταντίνος Κιλτίδης που επισκέφθηκε την Π.Ε.Πιερίας.

Άκρως ενδιαφέρουσα η ενημερωτική εκδήλωση που κέντρισε την προσοχή των παρισταμένων, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας. Σοφίας Μαυρίδου και του Περιφερειακού  Συμβούλου  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντεταλμένου σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, για την παρουσίαση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Αγροτοδιατροφική  Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας.

Στην εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της εταιρείας, πρώην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη, στόχος ήταν η ενημέρωση του κοινού για το σκοπό και τους στόχους της «Αγροτοδιατροφικής  Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» με πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Η «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» συστάθηκε για την προώθηση, διανομή και προβολή της αγροτικής παραγωγής και των αγροτοδιατροφικών ποιοτικών προϊόντων ποιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το καταστατικό της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό εγχείρημα στις 26 Ιουλίου 2016.

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης του αγροτοδιατροφικού τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας, επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου, τονίζοντας τη σπουδαία αποστολή που έχει αναλάβει η «Αγροτοδιατροφική  Σύμπραξη» καθώς ο  πρωτογενής τομέας  αποτελεί την παραγωγική βάση της Κεντρικής Μακεδονίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Στο «στοίχημα»  για την ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας,  αναφέρθηκε ο  Πρόεδρος της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Ο πρώην Υφυπουργός επικεντρώθηκε στην ανάδειξη των προτεραιοτήτων για τη στρατηγική και τις δράσεις της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» ενημερώνοντας τους παρισταμένους, ότι πρόκειται για «κοινωνικό πολλαπλασιαστή», που θα συνδέσει την παραγωγή με την μεταποίηση και τον τουρισμό, καθώς ο  σχεδιασμός της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» προβλέπει εκτός από την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, τη σύμπραξη όλων των τομέων πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντεταλμένος σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Επιμελητηρίου Πιερίας, αγροτικών συνεταιρισμών, αγροτικών φορέων της Πιερίας, η  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης και των Τμημάτων της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ.ά..

Στην «Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» συμμετέχουν οι εξής φορείς:Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμοι Παιονίας, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Θερμαϊκού και Κιλκίς, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Επιμελητήριο Χαλκιδικής,Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης,Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, Gaia Επιχειρείν Α.Ε., Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος ΑΕ.,Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Επιμελητήριο Σερρών με απώτερο σκοπό να διευρυνθεί η σύνθεση της εταιρείας.

Σύναψη συμφωνιών παροχής υπηρεσιών με συλλογικούς φορείς και επιχειρήσεις, για την προώθηση και διανομή των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς αγορές, συνεργασία με φορείς, όπως Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Επιμελητήρια, Συνεταιρισμούς και Ενώσεις, για την από κοινού προώθηση στόχων και προγραμμάτων, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, διασύνδεση του αγροτικού και του τουριστικού τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίηση δράσεων ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού με σκοπό τη στήριξη τοπικών προϊόντων, πραγματοποίηση εκπαιδεύσεων για την  αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών επιχειρήσεων της περιοχής , ενίσχυση της απασχόλησης και αύξηση του εισοδήματος του παραγωγού και του επιχειρηματία του αγροτοδιατροφικού τομέα, αποτελούν μερικές από τις δράσεις της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης»

 

Ο  Πρόεδρος της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» δεσμεύθηκε να διοργανώσει αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις με Επιμελητήρια, Δήμους, ομάδες παραγωγών, αγροτικών φορέων για την ανάδειξη της Σύμπραξης και των σκοπών της.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved