Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόμσεν: «Πραγματική δέσμευση» των Ευρωπαίων για το χρέος

Tα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ για την συμφωνία της περασμένης Τρίτης ενημέρωσε ο Πόλ Τόμσεν, 

μεταφέροντας την επιμονή του Ταμείου για μια «πραγματική δέσμευση» των Ευρωπαίων εταίρων για το χρέος, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ANT1 στην Ουάσιγκτον.

Για το επιτελείο Τόμσεν, η επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας δεν αποτελεί παρά ένα στοιχειώδες βήμα στην προσπάθεια της Αθήνας να θέσει το κολοσσιαίο χρέος της σε βιώσιμα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητά αξιόπιστες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες εκτιμήσεις για τα μελλοντικά πρωτογενή πλεονάσματα και τους μακροπρόθεσμους αναπτυξιακούς στόχους της Ελλάδας και προς την κατεύθυνση αυτή κλιμακώνει τις πιέσεις προς το Βερολίνο.

Στο ΔΝΤ εχουν θεσει ως κρίσιμο χρονικό ορόσημο για μια ενδεχόμενη σύγκλιση των δανειστών στο θέμα αυτό τη σύνοδο των υπουργών του G7 στο Μπάρι (11-13 Μαίου), όπου αναμένεται να παρουσιαστεί το πακέτο των προτάσεων για την βιωσιμότητα του χρέους. Στη σύνοδο του G7 στην Ιταλία αναμένεται να πάρει μέρος και η Κριστίν Λαγκάρντ και η πιθανότητα να συγκληθεί εκεί εκτάκτως το Washington Group, θεωρείται σχεδόν σίγουρη.

Πάντως στο ΔΝΤ φαίνεται να έχουν θέσει ως επόμενο κρίσιμο χρονικό ορόσημο, για μια ενδεχόμενη σύγκλιση των δανειστών στο θέμα αυτό, την Σύνοδο των υπουργών του G7 στο Μπάρι της Ιταλίας (11-13 Μαίου), όπου αναμένεται να παρουσιαστεί το πακέτο των προτάσεων για την βιωσιμότητα του χρέους.

Στη Σύνοδο αναμένεται να λάβει μέρος και η Κριστίν Λαγκάρντ και η πιθανότητα να συγκληθεί εκεί εκτάκτως το Washington Group, θεωρείται σχεδόν σίγουρη.

topontiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved