Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας 12-15 Νοεμβρίου 2016

Η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας (ΕΑΒΒΕ) διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, 12-15 Νοεμβρίου 2016, στο Πετρίτσι Σερρών. 

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Σερρών και ο Δήμος Σιντικής, ενώ το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Το συνέδριο είναι φέτος αφιερωμένο στη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Στόχος είναι να φέρει κοντά παραγωγούς, καταναλωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μία συζήτηση για την αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων, προσπαθώντας να δώσει τόσο την αγροτική όσο και την αστική διάσταση του θέματος.

Το συνέδριο, εκτός από το μείζον ζήτημα του νερού, θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τη διατήρηση των τοπικών σπόρων και φυλών, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, το θεσμικό πλαίσιο για τη βιολογική γεωργία, τις οικοτεχνίες και τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται και παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών για τη βιολογική γεωργία και τη βιοποικιλότητα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Capsella».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της ΕΑΒΒΕ (τηλ. 2313073007).

Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες στη γραμματεία του συνεδρίου στο τηλέφωνο 2313073004 (όλες τις ημέρες και ώρες), ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στον ιστότοπο της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας www.biologikesagores.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved