Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεοπτικές άδειες: Nέα κρίσιμη συνεδρίαση στο ΣτΕ

Για αύριο  το απόγευμα ορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες  η  τρίτη κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η προηγούμενη διάσκεψη της Ολομέλειας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε λίγο πριν κλείσει ο πρώτος και βασικός κύκλος των νομικών ζητημάτων και προχωρήσουν οι δικαστές σε ψηφοφορία σχετικά με το "παραδεκτό" των προσφυγών και του βάσιμου και έννομου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Αν ξεπεραστεί ο "σκόπελος" των νομικών ζητημάτων τότε το Συμβούλιο της Επικρατείας θα προχωρήσει στα ζητήματα ουσίας όπως είναι η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας κάτι που με βάση την νομολογία του ΣτΕ είναι πιθανό να οδηγήσει στο να κριθεί ο νόμος Παππα αντισυνταγματικός.

Παράλληλα, νέεες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών πρόκειται να συζητηθούν ενώπιον του ΣτΕ την ερχόμενη Παρασκευή. Τις νέες αιτήσεις έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, ΣΚΑΙ, Άλτερ Έγκο και η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων επικεντρώνονται στα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων, ενώ υποστηρίζεται ότι έγινε προσπάθεια από διαγωνιζόμενο να ανέβει όσο μπορεί το τίμημα των αδειών, ενώ,στρέφονται κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ειδικότερα, κατά των αποφάσεων ανακήρυξης των 4 υπερθεματιστών.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved