Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Όλα όσα δεν γνωρίζετε για τη Λέσχη Bilderberg

Ξεχάστε το Νταβός. Η απόλυτη αναγνώριση έρχεται μόνο με μια πρόσκληση για τη συμμετοχή στο συνέδριο της Bilderberg.

Ξεκινά πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες την Πέμπτη η ετήσια συνάντηση επιχειρηματιών, πολιτικών, ακαδημαϊκών και γαλαζοαίματων σταρ από όλο τον κόσμο. Κι αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτή τη σύνοδο που είναι γνωστή παγκοσμίως ως Λέσχη Bilderberg.

Τι είναι

Η Λέσχη Bilderberg φέρνει κοντά μερικούς από τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Φέτος συναντιούνται στο απομονωμένο ορεινό θέρετρο του Τελφς, στην Αυστρία, με σκοπό να συζητήσουν για τα πιο καυτά θέματα που απασχολούν τον πλανήτη.

Η συνάντηση είναι ανεπίσημη και οι καλεσμένοι δίνουν όρκο εχεμύθειας. Κανείς δημοσιογράφος δεν μπορεί να εισέλθει, ούτε γίνονται δηλώσεις μετά το τέλος της συνόδου.

«Μόνος σκοπός της συνάντησης είναι να προαχθεί ο διάλογος. Καμία απόφαση δεν λαμβάνεται από τους συμμετέχοντες ούτε βγαίνει κάποιο κοινό ανακοινωθέν που να αναφέρει συγκεκριμένες λύσεις ή ψηφίσματα», γράφει στην ιστοσελίδα της η Λέσχη Bilderberg.

Η ξεχωριστή αυτή ομάδα ανθρώπων ξεκίνησε τις συναντήσεις της το 1954 με αφορμή τη συζήτηση της διεύρυνσης των σχέσεων μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

Γιατί τόση μυστικότητα;

Η μυστικότητα έχει να κάνει με τη δυνατότητα των συμμετεχόντων να μιλήσουν ελεύθερα, χωρίς να ανησυχούν για τα σχόλια των μίντια και του κόσμου.

Όμως αυτή η μέθοδος έχει γεννήσει μια ολόκληρη φημολογία η οποία ξεπερνά τα όρια της θεωρίας συνωμοσίας, πλάθοντας κατηγορίες όπως ότι πρόκειται για μια κάστα ανθρώπων η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί την παγκόσμια κυριαρχία της.

Η σύνοδος γίνεται επίσης κάθε χρόνο στόχος αντικαπιταλιστικών συγκεντρώσεων με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Τι περιλαμβάνει στην ατζέντα της

Τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα έχουν πολλά πράγματα να συζητήσουν. Η Bilderberg δημοσιεύει τα θέματα που τίθενται πριν το ξεκίνημα της συνόδου.

Στη φετινή συνάντηση η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των συζητήσεων, ενώ περιλαμβάνονται επίσης θέματα που αφορούν την ψηφιακή ασφάλεια, το Ιράν, τη Ρωσία, την τρομοκρατία, τις αμερικανικές εκλογές και το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρώπη.

Ποιος συμμετέχει;

Τα άτομα που συμμετέχουν δεν ξεπερνούν τους 150, ενώ εάν λάβει κάποιος μέρος μια φορά δεν σημαίνει ότι θα λάβει πρόσκληση και την επόμενη χρονιά. Δεν υπάρχουν κανόνες για το ποιος καλείται, ούτε καμία διαδικασία υποβολής αίτησης αλλά και δεν μπορεί κανείς να εξαγοράσει τη συμμετοχή του.

«Το σημείο κλειδί είναι το εάν οι συμμετέχοντες έχουν πραγματικά να φέρουν κάτι ενδιαφέρον στη συζήτηση», αναφέρει η Bilderberg.

Οι προσκλήσεις βγαίνουν από την οργανωτική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο Ανρί ντε Καστρί, CEO του ομίλου AXA.

Οι «τυχεροί» επιχειρηματίες που έλαβαν πρόσκληση για να συμμετάσχουν φέτος είναι ο πρόεδρος της Google Έρικ Σμιντ, ο CEO της Shell Μπεν φαν Μπόιρντεν, ο CEO της Siemens Τζο Κέζερ, ο CEO της Airbus Τόμας Έντερς και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Πίτερ Τίελ.

Από τον κόσμο της πολιτικής θα είναι εκεί ο γνωστός σε όλους μας για τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική κρίση Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, και ο Αυστριακός Καγκελάριος Χάινς Φίσερ.

Επίσης θα είναι καλεσμένοι οι συντάκτες των Economist και Bloomberg, Ζάνι Μίντον Μπεντόες και Τζον Μίκλετουάιτ.

Από την Ελλάδα θα είναι εκεί οι Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας Titan, ο  Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Fortunegreece.com

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version