Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ-5/10/2022

AIGINIONEWS: Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ-5/10/2022 AIGINIONEWS: Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ-5/10/2022

Όλοι στη σύσκεψη των σωματείων Τετάρτη 5/10, 7μμ, στην ΕΚΑΒΗ  για την προετοιμασία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη.

 Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Πιερίας, όλους τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συντονιστούμε για να σημάνουμε απεργιακό ξεσηκωμό στις 9 Νοέμβρη.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε πείρα, να οργανώσουμε την απεργιακή απάντησή μας ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει εμάς και τις οικογένειές μας στην ενεργειακή φτώχεια και τους μισθούς πείνας.
Απευθύνουμε σε όλα τα συνδικάτα και την εργατική τάξη κάλεσμα μαζικής, αγωνιστικής, απεργιακής απάντησης, απέναντι στην βαρβαρότητα και τα βάσανα που μας έχουν βάλει στη ζωή μας επιχειρηματικοί όμιλοι, το πολιτικό τους προσωπικό και η ΕΕ.
Κάλεσμα μαζικής διεκδίκησης γενναίων αυξήσεων στους μισθούς και τα μεροκάματα, απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass.

Απάντηση στους εκβιασμούς για κόψιμο ρευμάτων και θέρμανσης στα σχολεία αν δεν μειώσουν το ρεύμα, στις άθλιες λογικές ότι όσοι δεν συμμορφωθούν θα πεθάνουν.
Κάλεσμα απάντησης στην κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την έξοδο μας από τα μνημόνια, βάζοντας μας όμως σε ένα νέο υπερμνημόνιο διαρκείας με ένα νέο τσουνάμι αντεργατικών μέτρων για να συνεχίζουν να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης μας.Γιατί η απληρωσιά, η δουλειά χωρίς όριο, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων πάνω στο δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος κι όχι σαν σκλάβος του Μεσαίωνα.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα της αναμονής, των ψεύτικών ελπίδων, που μόνο αποτέλεσμα θα έχει το να κερδίσουν κι άλλο χρόνο τα αφεντικά, να εξαπολύσουν νέα ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά μας.

Ο χειμώνας θα είναι βαρύς για εμάς αν δεχτούμε….
Τα δισεκατομμύρια από την φοροληστεία του λαού, από τα διάφορα ευρωπαϊκά ταμεία, να πηγαίνουν στις τσέπες των λίγων, των μεγάλων επιχειρήσεων.
Οι πολιτικές επιλογές της πράσινης ανάπτυξης, της συμμετοχής της χώρας μας στον πόλεμο, να πληρώνονται από εμάς και τις οικογένειές μας, με τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα καύσιμα
Το παραμύθι πως αν η επιχείρηση πάει καλά, αν η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται θα περισσέψει κάτι και για εμάς.
Την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων μας.
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα που χάραξαν οι εργαζόμενοι στην COSCO, την E-FOOD, τη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και σε δεκάδες άλλους χώρους!
Συνεχίζουμε με αισιοδοξία από τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων στις τελευταίες απεργίες του Απρίλη και του Ιούνη, από το μεγάλο συλλαλητήριο των σωματείων για τη ΔΕΘ.

Στον αγώνα η ελπίδα για πραγματική ανακούφιση των οικογενειών μας!
Με αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις που να κατοχυρώνουν δικαιώματα σε κάθε κλάδο και κάθε επιχείρηση για να μην μείνει κανένας εργάτης πεινασμένος!
Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Επαναφορά της Κυριακής-αργίας σε όλους τους κλάδους.
Με ουσιαστικά μέτρα μείωσης του κόστους ενέργειας για τα λαϊκά σπίτια, με μέτρα για τη θέρμανση, το ρεύμα, τα καύσιμα για τις οικογένειές μας, για να μην μείνει κανένας εργάτης παγωμένος!
Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Με πάλη για σωματεία μαζικά, ενωτικά, σε κάθε χώρο δουλειάς, με κατοχύρωση των δημοκρατικών ελευθεριών μας, για να μην μείνει κανένας εργάτης μόνος!

Κλιμακώνουμε τη δράση μας, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας!
Η ελπίδα βρίσκεται στον συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

 

Όλοι στη σύσκεψη των σωματείων για την προετοιμασία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη.
Τετάρτη 5/10, 7μμ, στην ΕΚΑΒΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΚAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved