Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή του προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας σε τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Υπουργού Σταϊκούρα

AIGINIONEWS: Συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Σταϊκούρα AIGINIONEWS: Συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Σταϊκούρα

Συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο» - Κεντρικής Μακεδονίας.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Επιτακτική ανάγκη να επαναρρυθμιστούν οι οφειλές των επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης»
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Παραγωγικών Φορέων καθώς και βουλευτών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο», τη Δευτέρα 17 Μάϊου 2021.
Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πριν το διάλογο με τους φορείς, παρουσίασε όλες τις παρεμβάσεις στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε όλους τους τομείς της οικονομίας για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο, πρωτοφανές για τα δεδομένα της περιοχής, πακέτο στήριξης.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου παίρνοντας το λόγο συνεχάρη τον Υπουργό για αυτήν την πρωτοβουλία γιατί μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο των παραγωγικών φορέων θα μπορεί να εκτιμηθεί και να σχεδιαστεί η επόμενη ημέρα. Αναφέρθηκε στις δράσεις και τη στήριξη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες μπορούν να βελτιωθούν και παρουσίασε την οικονομική κατάσταση της Πιερίας μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία που αποτυπώνουν τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στην περιοχή.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου πρότεινε:
Να ενταχθούν σε ρύθμιση 120 δόσεων, οι οφειλές των επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη γιατί βγαίνοντας από μία δεκαετή κρίση, εισήχθησαν σε μία νέα εξίσου δραματική υγειονομική κρίση.
Το Επιμελητήριο Πιερίας στοχεύοντας στην ανάπτυξη της περιοχής υλοποιεί την εκπόνηση μελέτης (master plan), αναφορικά με την προοπτική και τους τρόπους αξιοποίησης του Ολύμπου.


Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Βουλευτής Σερρών κ. Κωνσταντίνος Αχιλ. Καραμανλής, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική, Βουλευτής Σερρών κα. Αραμπατζή Φωτεινή, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεωργαντάς Γεώργιος, ο Υφυπουργός Οικονομικών Αρμόδιος για την Φορολογική Πολιτική & τη Δημόσια Περιουσία, Βουλευτής Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος Απόστολος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας Απόστολος, οι Βουλευτές Πιερίας κ. Μπαραλιάκος Ξενοφών, κα. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και κ. Χιονίδης Σάββας, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Βαγιωνάς Γεώργιος, οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Μπαρτζώκας Αναστάσιος και κ. Τσαβδαρίδης Λάζαρος, οι Βουλευτές Πέλλης κ. Σταμενίτης Διονύσιος, κ. Καρασμάνης Γεώργιος και κ. Βασιλειάδης Βασίλειος, οι Βουλευτές Σερρών κ. Χατζηβασιλείου Αναστάσιος και κ. Λεονταρίδης Θεόφιλος, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης , οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος, Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Κουφίδης, Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και Μέλος της Διοικούσας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Μακεδονίας κ. Γεωργιάδης Βασίλειος, ο Πρόεδρος ΤΕΕ- Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσακούμης Γεώργιος, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σύμβουλοι του Υπουργού.
 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved