Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7+1 συμβουλές κρασιού για αρχάριους

Το κρασί πρέπει να είναι απλή υπόθεση για αυτούς που το αγαπούν και όχι να τους τρομάζει. 

Αν θέλετε να μάθετε να αγοράζετε και να πίνετε κρασί, ορίστε μερικά βασικά tips για να ξεκινήσετε!

Επενδύστε σε αξιοπρεπή ποτήρια

Ψάξτε για ποτήρια με μεσαίου μεγέθους κύπελλα, τα οποία είναι αρκετά ευπροσάρμοστα για όλα τα κρασιά και με λεπτό χείλος, γιατί αυτό κάνει το κρασί να έχει καλύτερη γεύση. Καλύτερα να τα πλένετε στο χέρι ή αν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, βάλτε τα στο ανώτερο ράφι ή σε ένα glass basket που τα προστατεύει από το σπάσιμο.

Επιλέξτε κάποια κρασιά για το σπίτι που είναι εύκολα και food friendly

Το Sauvignon Blanc η Μαλαγουζιά και ένα Chardonnay ελαφρώς περασμένο από βαρέλι είναι ευέλικτα λευκά, ενώ τα Aγιωργίτικα, Merlot και Rioja είναι φιλικές προς το φαγητό επιλογές για κόκκινα. Τα κρασιά του σπιτιού δεν θα πρέπει να είναι ακριβά - θα πρέπει να αισθάνεστε το ίδιο άνετα να ανοίξετε ένα μπουκάλι μια καθημερινή όπως και το βράδυ του Σαββάτου.

Ενημερωθείτε για τη σωστή αποθήκευση κρασιού

Το χειρότερο μέρος για την αποθήκευση του κρασιού είναι στην κορυφή του ψυγείου, όπου η θερμότητα και οι δονήσεις μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, τοποθετήστε ένα ράφι σε ένα δωμάτιο χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Εάν η  κατοικία σας είναι πολύ μικρή, αποθηκεύστε το κρασί στο πιο δροσερό και πιο σκοτεινό μέρος του διαμερίσματός σας – π.χ. σε μια ντουλάπα (που δεν μυρίζει ναφθαλίνη!!!).

Κρατήστε σημειώσεις

Όταν πίνετε  ένα κρασί που σας αρέσει, σημειώστε τις λεπτομέρειες σε ένα σημειωματάριο ή απλά στο smartphone. Σημειώστε τον παραγωγό, την ποικιλία, το όνομα του κρασιού, την τιμή αγοράς, το άρωμα και τις γεύσεις, καθώς και τη συνολική σας εντύπωση ( π.χ. ”ήταν πλούσιο σε σώμα, λεμονάτο  και πήγε πολύ καλά με τη σαλάτα Caesar με κοτόπουλο στη σχάρα.") Εφαρμογές όπως το Vivino και το Delectable σας βοηθούν να ανακαλύψετε κρασιά για να δοκιμάσετε με βάση τον τύπο και την τιμή.

Κάντε φίλους τους υπαλλήλους στη κάβα της γειτονιάς σας.

 

Προσθέστε τον εαυτό σας στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του καταστήματος για να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις και τις πωλήσεις στο κατάστημα. Παρακολουθήστε  γευστικές δοκιμές για να "δοκιμάσετε πριν αγοράσετε". Ζητήστε συνηθισμένες προτάσεις κρασιού - οι υπάλληλοι είναι ευτυχείς να μοιράζονται με άλλους τα κρασιά που ανακάλυψαν.

Βρείτε εξαιρετικά οικονομικά κρασιά

Μπορεί να υπάρχουν πολλά κρασιά που κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μόνο αυτά είναι καλά! Καλό κρασί δεν σημαίνει ακριβό κρασί. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε γαλλικά κρασιά από την περιοχή  Languedoc που παράγει εξαιρετικά λευκά, κόκκινα και ροζέ, σε εξαιρετικές τιμές που δεν θα καταστρέψουν τον προυπολογισμό σας. Επίσης, η  Νότια Αμερική είναι και αυτή  γνωστή για τα καλά κρασιά της, που είναι value for money.

Δοκιμάστε όσο περισσότερα κρασιά μπορείτε

 

Όσο πιο πολλά κρασιά δοκιμάζεις, τόσο περισσότερα μαθαίνεις γι΄αυτό. Φτιάξτε μια αυτοσχέδια οινική λέσχη με τους φίλους σας και κανονίστε βραδυές στις οποίες ο καθένας θα φέρνει και ένα μπουκάλι κρασί για να δοκιμάσετε. Βγάλτε απλά ορεκτικά, τυρί και κράκερς. Δοκιμάστε τα κρασιά που υπάρχουν στο τραπέζι και ανταλλάξτε απόψεις. Να έχετε στο μυαλό σας ότι η δοκιμή κρασιού δεν είναι εξέταση. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος αλλά μοιάζει περισσότερο με ένα πάνελ όπου οι συμμετέχοντες ανταλλάσουν απόψεις.

Φροντίστε να πειραματίζεστε και να ενημερώνεστε συνεχώς

Ακολουθήστε ενημερωτικά sites σχετικά με το κρασί, παρακολουθήστε εκπομπές όπως το «Γεύσεις και Οίνος», διαβάζετε ότι πέφτει στα χέρια σας και φροντίστε να απολαύσετε τις αυτοσχέδιες οινικές σπουδές σας

 

Πηγή: krasiagr.com

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved