Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τελετή των Θεοφανίων στην Ολυμπιακή Ακτή Πιερίας

Τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα της Ολυμπιακής Ακτής, έριξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης. Με την  παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, 

μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε για 19η χρονιά, η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, στη θάλασσα του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής.

Ειδικότερα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, σχηματίστηκε πομπή προς την παραλία, υπό τους μουσικούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα έριξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο οποίος αφού ευχήθηκε σε επισκέπτες και δημότες, «χρόνια πολλά και ευλογημένα με υγεία», ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη «για την συμβολή του Δήμου στην άρτια διοργάνωση της τελετής και για όλα όσα έκαναν τα συνεργεία του Δήμου τις ημέρες της κακοκαιρίας για την ομαλή πρόσβαση στο χώρο», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Κρατάμε τα έθιμα γιατί τα έθιμα μας κρατάνε […] εύχομαι και φέτος η Μακεδονία μας να συνεχίσει να είναι Ελλάδα[…}.

Ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο Ματθαίος Υφαντής από την Κατερίνη.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved