Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΔΙΑΝΟΜΗ 21 ΤΟΝΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φορτία 21 τόνων δωρεάν ροδάκινων διένειμε σήμερα το πρωί σε οχτώ Δήμους και δύο ιερές Μητροπόλεις του δυτικού τομέα της Θεσσαλονίκης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλου.

Η διανομή έγινε το πρωί, στην Αποθήκη 15 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ τα ροδάκινα θα διανεμηθούν αυθημερόν στους 10.630 δικαιούχους, με ευθύνη των Δήμων και των Μητροπόλεων.

Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «η διανομή των 21 τόνων ροδάκινων είναι ένα μέρος της στήριξης που προσπαθεί να παράσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Μητροπόλεις, σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το σκληρότερο πρόσωπο της οικονομικής κρίσης, με ανθρωπιστικές προεκτάσεις, που πλήττει τη χώρα μας. Ωφελούμενοι είναι εκτός από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι παραγωγοί. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας, ανοίγοντας μια “κοινωνική ομπρέλα”. Πρώτη προτεραιότητά μας αποτελεί η καταπολέμηση της φτώχειας και η αναχαίτιση της ανεργίας. Γι’ αυτό και οι δράσεις αλληλεγγύης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής που σχεδιάζουμε αποτελούν τον κορυφαίο τομέα στην πυραμίδα της πολιτικής μας».

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Δυτικό Τμήμα» διέθεσε τις συσκευασίες με τα ροδάκινα στους εταίρους Δήμους του Δυτικού Τομέα (Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης,

 

Δέλτα, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου) και στις Μητροπόλεις Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και Λαγκαδά.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, που επόπτευσε την όλη διαδικασία της διανομής, «οι δράσεις δωρεάν διανομής φρούτων δεν τελειώνουν εδώ. Θέλουμε με ανάλογες δράσεις να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, να ενισχύσουμε το κοινωνικό έργο Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας και να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι υφίστανται μεγάλο πλήγμα λόγω των αδιάθετων ποσοτήτων προϊόντων τους στη Ρωσία, εξαιτίας του εμπάργκο. Ανάλογες δράσεις θα υλοποιήσουμε και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, που απευθύνονται σε επιπλέον 15.000 δικαιούχους συμπολίτες μας. Μέχρι το Δεκέμβριο υπολογίζουμε να διανείμουμε επίσης μήλα, ακτινίδια και άλλα προϊόντα της ντόπιας παραγωγής».

Η δράση διανομής ροδάκινων υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014, που αφορά σε συμπληρωματικά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της κοινής υπουργικής απόφασης 3320/89565 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλο, «η σημερινή διανομή των 21 τόνων ροδάκινων είναι η πρώτη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος. Συνολικά θα διανεμηθούν 76 τόνοι ροδάκινων σε όλη τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζουμε και τις δράσεις μας με την παροχή δωρεάν τροφίμων στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κρίση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων και των Μητροπόλεων, που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και φροντίζουν ώστε να φτάσουν τα φρούτα στους τελικούς δικαιούχους και μάλιστα αυθημερόν».

Τη δράση έχουν αναλάβει να εκτελέσουν οι Κοινωνικές Συμπράξεις, που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ-FEAD), με την ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Αποδέκτες των ροδάκινων είναι:

 

-Οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

-Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

-Οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και

 

Βασικής Υλικής Συνδρομής.

-Τα δημόσια σχολεία.

-Οι κατασκηνώσεις.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version