Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ:«Ο Καθεδρικός Ναός της πόλης- Χθες και Σήμερα»

Με μεγάλη επιτυχία και πολλούς επισκέπτες εγκαινιάστηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου η έκθεση φωτογραφίας «Ο Καθεδρικός Ναός της πόλης: Χθες και Σήμερα» που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, 40 ετών από τη θεμελίωση του Καθεδρικού Ναού της Κατερίνης.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος  αφού συνεχάρη τους εμπνευστές αυτής της έκθεσης  και κυρίως τονΣεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, τον Πρωτοσύγκελλοτης Ιεράς Μητρόπολης και Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Αρχιμανδρίτηπ. Βαρνάβα Λεοντιάδη και τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Κωνσταντίνο Φάκα, π. Νικόλαο Φωτίου και π. Μιχαήλ Κουρσιουμπά, αναφέρθηκε στηπνευματική παρακαταθήκη της τοπικής Εκκλησίας που αποτυπώνεταιστην έκθεση μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Το παρών έδωσαν επίσης οοικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Νίκος Παπαζιώγας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης κ. Θεόδωρος Παυλίδης,  η τ. βουλευτής κα Άννα Μάνη, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης, εντάσσεται στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018», θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην Αστική Σχολή Κατερίνης, ενώ οι ώρες λειτουργίας της είναι το πρωί 10 - 12 και το απόγευμα 5.30-8.30.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν φωτογραφίες κατά τη θεμελίωσή του Ναού το 1978, της τελετής των εγκαινίων, προγενέστερες αλλά και μεταγενέστερες των δύο αυτών περιόδων, εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, αρχιτεκτονικές, τοπίου και δρόμου, ενθρονίσεις Μητροπολιτών, επισκέψεις προκαθημένων, δράσεις, τελετές ιερών μυστηρίων, κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved