Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 15 &16 Οκτωβρίου 2018

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ   106ης   ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (16-10-1912)

Για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018  Ώρα 16.00΄

Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ,(στο ύψος του 7ου χλμ. της 13ης Π.Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας), θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνια ο Δήμαρχος Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Διοικητής της 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών,  των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, κόμματα, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (17ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και  4ο ΓΕΛ Κατερίνης) και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων.

 

 ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

1. Ώρα 07.30΄ Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις Εκκλησίες.

2.  Ώρα 10.20΄ Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με το Ιερατείο της πόλης.

Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

3. Ώρα 11.00΄ Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής, το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

4.  Ώρα 11.30΄ Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων.

5. Ώρα 13.00΄ Ο Δήμαρχος Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τις Αρχές και το κοινό στο Δημαρχείο Κατερίνης.

 

Δ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

Από το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2018 μέχρι τη δύση του ηλίου της 16ης Οκτωβρίου 2018 θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά κ.λ.π. καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης της Κατερίνης, της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας.

Το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 2018 θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Κοινοτικά καταστήματα καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, Τραπεζών και Οργανισμών.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Νικόλαος Λαμπονίκος και από τον Δήμο Κατερίνης  ο κ. Γεώργιος Μίχος. 

Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Στεφανίδης Δαμιανός, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α.,κ.κ. Παπαϊωάννου Ευάγγελο, Παπανικολάου Ανδρέα, Σιαμάγκα Θεόδωρο, Καούρη Ιφιγένεια, Χοτοκουρίδου Μαγδαληνή.

 

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.

                         

 Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved