Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η Ιερατική Σύναξη φιλοξενήθηκε στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης.

Στο πρώτο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή, κατά την εκκλησιαστική τάξη, του νέου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου.

Μετά την τελετή υποδοχής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος προσφώνησε με θερμά και συγκινητικά λόγια τον νέο Επίσκοπο, τον οποίο χαρακτήρισε σάρκα εκ της σαρκός των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον ευχαρίστησε για την ιερατική διακονία του στην τοπική Εκκλησία, εκδήλωσε τη χαρά του για τη συνέχιση της διακονίας αυτής στην Αφρική και ευχήθηκε την εξ ύψους δύναμη και κάθε επιτυχία στο ιεραποστολικό έργο που αναλαμβάνει.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος έδωσε ως ευλογία προς τον νέο Επίσκοπο μία αρχιερατική στολή και μία μίτρα του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Επίσκοπος Αρούσης επισκέφθηκε κατ’ οίκον τον Γέροντα Μητροπολίτη και έλαβε την ευχή του μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα.

Εκ μέρους όλων των παρισταμένων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Πρωτοπρ. Μιχαήλ Κουρσιουμπάς, προσφώνησε τον νέο Επίσκοπο και τον διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση όλων των κληρικών στην ιεραποστολική δράση του.

Με έκδηλη συγκίνηση, αντιφώνησε ο Θεοφιλέστατος κ. Αγαθόνικος. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο και τους συμπρεσβυτέρους του για την αγάπη, συμπαράσταση και μέριμνά τους.

Στη συνέχεια ο νέος Επίσκοπος ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιττα.

Το δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως περιλάμβανε ομιλία του Πρωτοπρ. Βασιλείου Καλλιακμάνη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Ο ομιλητής δόμησε την ομιλία του σε επτά σημεία, γύρω από τα οποία ανέλυσε με συντομία και σαφήνεια το πνεύμα της Συνόδου. Με νηφαλιότητα τόνισε ότι στο μέλλον η συνείδηση της Εκκλησίας θα κρίνει τη Σύνοδο και θα αξιολογήσει τα αποτελέσματά της, όπως διδασκόμαστε από την ιστορία των Οικουμενικών και λοιπών Συνόδων. Οποιαδήποτε βιασύνη και σπουδή είναι εκτός του πνεύματος της Εκκλησίας.

Η Ιερατική Σύναξη ολοκληρώθηκε με δεξίωση, που παρατέθηκε στην παρακείμενη ενοριακή αίθουσα. Κατά τη δεξίωση κλιμάκιο μαθητών γ΄ λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης απέδωσαν παραδοσιακά τραγούδια και «παινέματα».

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved