Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ

Έκκληση για άμεση λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε σημερινές συνεντεύξεις του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και στο «Πρακτορείο FM».

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι έλαβε τη δέσμευση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, στη χτεσινή συνάντησή τους στη Βουλή, ότι σήμερα θα στείλει στη διοίκηση του ΟΑΣΘ δυο προτάσεις για την αποπληρωμή μέρους των χρεών της Κυβέρνησης προς τον Οργανισμό, ώστε να προχωρήσει η πληρωμή των εργαζομένων και να λυθεί έτσι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την επίσχεση εργασίας, η οποία έχει ακινητοποιήσει τα αστικά λεωφορεία.

Με βάση αυτή τη δέσμευση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε κι από τους εργαζόμενους, έστω σε ένδειξη καλής θέλησης να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, που έχουν σοβαρότατες δυσμενείς επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και στη λειτουργία της πόλης και συνολικά της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

«Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων. Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ένα μέρος των οφειλών της προς τον ΟΑΣΘ και αυτές οφείλει να τις αποπληρώσει άμεσα. Και ο ΟΑΣΘ όμως από την πλευρά του οφείλει να πληρώσει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να αποκατασταθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν πάντως και διαφορές ανάμεσα σε Υπουργείο και ΟΑΣΘ για μια σειρά άλλων χρεών, οι οποίες πρέπει να συζητηθούν με νηφαλιότητα και να βρεθεί λύση στο επόμενο διάστημα. Υπάρχουν ζητήματα που πιθανώς χρειάζονται διαιτησία και συζήτηση σε βάθος. Ζήτησα από τον κ. Σπίρτζη να έρθει στη Θεσσαλονίκη το συντομότερο και να ενημερώσει όλους τους φορείς για όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Και όλοι από κοινού να εξετάσουμε τις λύσεις που μπορούν να δοθούν. Μέχρι τότε πάντως επιμένω ότι πρέπει να δοθούν κάποια χρήματα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, διότι είναι αδιανόητο να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά πολιτικής ‘βεντέτας’ στο συγκεκριμένο ζήτημα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε στις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του την πρόταση προς τον κ. Σπίρτζη να εξεταστεί στο επόμενο διάστημα συνολικά το μοντέλο των αστικών συγκοινωνιών (αστικές συγκοινωνίες, θαλάσσια συγκοινωνία, μετρό, ΚΤΕΛ), που μπορεί να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της μητροπολιτικότητας, που ασκεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου όλες οι δημόσιες μεταφορές να βρεθούν κάτω από έναν ενιαίο φορέα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved