Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιο σοκ από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας

Οδηγώντας μια νταλίκα 25 τόνων φορτωμένη με όπλα και χειροβομβίδες, ο δράστης έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος που αμέριμνο παρακολουθούσε υπερθέαμα πυροτεχνημάτων -εθνική επέτειος, γαρ, της Ημέρας της Βαστίλης- στη διάσημη παραλιακή 'Promenade des Anglais' της Κυανής Ακτής.

Με πατημένο το γκάζι διήνυσε μια απόσταση πάνω από 100 μέτρα, λιώνοντας και παρασέρνοντας αθώους ανθρώπους. Τουλάχιστον 80 σκοτώθηκαν -ανάμεσά τους πολλά παιδιά- δεκάδες τραυματίστηκαν, πάνω από 40 χαροπαλεύουν. 

Την υπόθεση έχει ήδη αναλάβει η αντιτρομοκρατική

Για την ταυτότητά του δράστη η εφημερίδα Nice-Matin γράφει, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει, ότι είναι ένας ντόπιος γάλλος πολίτης με καταγωγή από την Τυνησία, 31 χρονών. Είχε μεν φάκελο στην αστυνομία για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, δεν είχε, όμως, μπει στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών. 

 

Είναι ξεκάθαρα τρομοκρατική ενέργεια είπε ο Φρανσουά Ολάντ και

έδωσε διαταγή να παραταθεί για ακόμη τρεις μήνες η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ισχύει στη χώρα από τον περασμένο Νοέμβριο ενώ ο τοπικός περιφερειάρχης έκανε λόγο για «πράξη σχεδιασμένη και προμελετημένη». Αποκάλυψε, επίσης, ότι ο δράστης κράδαινε όπλο από το παράθυρο της νταλίκας και πως πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί αντήλλαξε πυρά μαζί τους.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved