Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρνάβειο Βιλβιοθήκη Κατερίνης -το βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη «Κρίση και Πατριωτισμός»

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και η Σχολή Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη «ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ», το οποίο φέρνει στο προσκήνιο τις παραδοσιακές αρχές και ιδεώδη του Ελληνισμού. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 7 μ.μ. στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αντίστασης 31, Κατερίνη).

Θα προλογίσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης κ. Κων/νος Κορομπίλης. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι η Έφη Μαυροπούλου, δικηγόρος. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα  ακολουθήσει ελεύθερος διάλογος.

Ο συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης ανέφερε χαρακτηριστικά για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου: «Ο πατριωτισμός, ένα ιερό και υπέρτατο ιδεώδες που χαρακτήριζε επί αιώνες τους Έλληνες και αποτέλεσε μια από τις κύριες δυνάμεις που προστάτεψαν το Ελληνικό έθνος στους δαιδαλώδεις και επικίνδυνους δρόμους της Ιστορίας, τις τελευταίες δεκαετίες εκφυλλίστηκε, με αποτέλεσμα τη βαθιά ηθική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση, η οποία κορυφώθηκε τα έξι τελευταία χρόνια και συνεχίζεται, χωρίς να είναι ακόμα ορατή η κατάληξή της. Όπως εντοπίζουμε τα κύρια αίτια της κρίσης στον εκφυλισμό του ιδεώδους του πατριωτισμού, έτσι είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε και να βγούμε από την κρίση, είναι η ανάκτηση και αναγέννηση του πατριωτισμού στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Κι αυτό γιατί ο πατριωτισμός είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί πλέον να ενώσει και να χαλυβδώσει τους διχασμένους Έλληνες απέναντι στην κρίση, η οποία εκτός από την οικονομία, απειλεί πλέον το ίδιο το Έθνος και την Πατρίδα.

Το βιβλίο αυτό εκδίδεται με την ελπίδα να αποτελέσει έναυσμα για έναν έντονο και βαθύ προβληματισμό σχετικά με το κορυφαίο ζήτημα του Ελληνικού πατριωτισμού, τον οποίο αν ανακαλύψουμε ξανά, αναδιφώντας στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, αν τον επαναφέρουμε στο προσκήνιο και αν επανακαθορίσουμε και ενστερνιστούμε την έννοιά του με όρους 21ου αιώνα, τότε και μόνον τότε θα βρούμε το νήμα που θα μας ενώσει, θα μας κάνει πιο δυνατούς και θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση. Να ξαναβρούμε τον πατριωτισμό που απωλέσαμε, για να βγούμε επιτέλους από την κρίση».

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved