Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει τις πύλες του αύριο το 2ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Το 2ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης διοργανώνει από αύριο Πέμπτη έως το Σάββατο 14 Μαΐου, ο δήμος Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Το φεστιβάλ. που υλοποιείται σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κ. Μακεδονίας (ΦοΔΣΑ) και την HELEXPO, θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αύριο στις 17:30.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης την οποία, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν η ΕΥΑΘ και η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) είναι ο διπλασιασμός του όγκου της ανακύκλωσης εντός του 2016, μέσω της ευαισθητοποίησης των φορέων, των επιχειρήσεων και των δημοτών.

Το τριήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:
Ενημερωτικές εκδηλώσεις και Ημερίδες
Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά
Συναυλίες – Happenings
Παρουσίαση καλών πρακτικών
Λούνα παρκ ανακύκλωσης
Έκθεση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ και στον εξωτερικό του χώρο, ενώ τους επισκέπτες θα υποδέχεται ο Ανακύκλωπας, η μασκότ του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανακύκλωση.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω τρεις Ημερίδες:
Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, 11.00, «Δράσεις Διαχείρισης Αστικού Πρασίνου»
Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 11.00, «Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων»
Σάββατο 14 Μαΐου 2016, 11.00, «Ειδικά Ρεύματα Ανακύκλωσης-Κομποστοποίηση, τηγανέλαια, γυαλί, ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες»

Το τριήμερο των εκδηλώσεων, στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 8, από τις 10.00 έως τις 18.00, θα φιλοξενηθούν δημιουργικά εργαστήρια για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση, τα οποία θα οδηγήσουν στην κατασκευή του Λευκού Πύργου από ανακυκλώσιμα υλικά.

Παράλληλα, καθημερινά, από τις 19.00 έως τις 22.00, θα πραγματοποιούνται συναυλίες στην κεντρική εξέδρα του φεστιβάλ, στο χώρο μπροστά από το Παλαί Ντε Σπορ.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα διατίθεται πληροφοριακό υλικό με τις δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την καθαριότητα, την ανακύκλωση και την προστασία και διαχείριση του αέρα, της θάλασσας και του αστικού πρασίνου ενώ θα παρουσιάζονται φωτογραφίες και βίντεο αντίστοιχων δράσεων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο οι δημότες σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση, καλούνται να φέρουν μαζί τους μικρές ή μεγάλες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές προς ανακύκλωση καθώς και αντίστοιχα υλικά, όπως γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο, μέταλλο ή πλαστικό.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved