Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Frontex: Κανένα κράτος δεν μπορεί μόνο του να αντέξει το προσφυγικό βάρος

Η Ελλάδα την άνοιξη του 2015 βρισκόταν παράλληλα και σε κατάσταση οικονομικής κρίσης, ήταν, δηλαδή, αντιμέτωπη την ίδια στιγμή με δύο κρίσεις,

 δήλωσε ο επικεφαλής της Frontex, Φράνκο Λέτζερι

Κανένα κράτος μέλος της Ε.Ε. δεν θα μπορούσε από μόνο του να αντιμετωπίσει μία 18πλάσια αύξηση του αριθμού των παράνομων αφίξεων στο έδαφός του, δήλωσε ο επικεφαλής της Frontex, Φράνκο Λέτζερι, κατά τη διάρκεια ακρόασής του στο βελγικό κοινοβούλιο για την προσφυγική κρίση.

Ο Λέτζερι ανέφερε ταυτόχρονα ότι δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και το γεγονός ότι η Ελλάδα την άνοιξη του 2015 βρισκόταν παράλληλα και σε κατάσταση οικονομικής κρίσης, ήταν, δηλαδή, αντιμέτωπη την ίδια στιγμή με δύο κρίσεις.

Η προσφυγική κρίση στον βελγικό Τύπο

"Η κρίση της Ε.Ε. είναι σοβαρή", αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Le Soir,
 επιχειρώντας να αναλύσει το πώς οδηγήθηκε στο σημείο αυτό η Ευρώπη και θέτοντας το ερώτημα για το κατά πόσο τελικά ευθύνονται οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι για την κρίση που διέρχονται οι κοινωνίες τους και όχι οι προσφυγικές ροές, όπως τείνει να πιστεύει η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Αναφορικά με την Ελλάδα και την επικείμενη παράταση των συνοριακών ελέγχων εξαιτίας των ελληνικών ελλείψεων και σε συνδυασμό με την προσπάθεια θωράκισης των συνόρων της Ελλάδος με την ΠΓΔΜ η εφημερίδα επισημαίνει ότι μοιάζει πολύ με προσπάθεια απομόνωσης της χώρας με στόχο να παραμείνουν εκεί οι μετανάστες, παρόλο που αυτή η ερμηνεία αντικρούεται από όλους σχεδόν στην Επιτροπή, αρχής γενομένης από τον πρόεδρό της.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved