Ο προαύλειος χώρος του Μοναστηριού γέμισε από ύμνους προς τιμή του Αγίου Αλεξάνδρου.
Τους ύμνους απέδωσε ο βυζαντινός χορός του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του Νικολάου Φακαλή καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής.
Μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν ένα υμνολογικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από την Ακολουθία του Αγίου.
Το αφιέρωμα περιλάμβανε υμνογραφικά μέλη που απέδιδαν μελωδικά την ανδρεία του Αγίου στο μαρτύριο αλλά και την πίστη του στον Τριαδικό Θεό.
Στιγμιότυπα από το βίο και το μαρτύριο του Αγίου ανέγνωσε η Θεολόγος Καθηγήτρια του Σχολείου Αναστασία Καραθάνου.
Το ευλαβικό αυτό αφιέρωμα παρακολούθησαν η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Μαρία Κορύτσα, καθηγητές και γονείς, που ήλθαν πρόθυμα να καμαρώσουν τα παιδιά τους και να χαρούν τους κόπους που κατέβαλαν κατά τη σχολική χρονιά που ήδη βρίσκεται στο τέλος της.
Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία γνωριμίας και επικοινωνίας της σχολικής κοινότητας με τη μοναστική αδελφότητα, που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στη νεοσύστατη Ιερά Μονή του Κίτρους.
