Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ουρές για το λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

AIGINIONEWS: Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ουρές για το λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης AIGINIONEWS: Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ουρές για το λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών έφτασε λίγο μετά τις 5:00 το πρωί η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εν μέσω χειροκροτημάτων από συγκεντρωμένο κόσμο που έχει πάει για να τον αποχαιρετήσει. Το φέρετρο του τέως βασιλιά καλύπτει η ελληνική σημαία.

Στις 6:15 ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στη Μητρόπολη για να πουν το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά. Στην ουρά βρίσκονται περισσότεροι από 1.300 άτομα.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες η ουρά ξεκινά από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και καταλήγει στην Μητροπόλεως στο ύψος της Καπνικαρέας, σχεδόν, δηλαδή, στην πλατεία Μοναστηρακίου.
Σημειώνεται ότι πλήθος κόσμου έχει έρθει από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να αποχαιρετήσει τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται έως τις 10:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, αναμένεται να εκφωνήσει επικήδειο, ενώ το φέρετρό του θα κουβαλήσουν ο Παύλος, ο Νικόλαος (δεύτερος γιος του) και οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Παύλου.

Θα ακολουθήσει η ταφή του στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου. Συγκεκριμένα, στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Ακολούθως, όπως έχει γίνει γνωστό, η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία", ως είθισται στην Ελλάδα, με ψαρικά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved