Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι λένε οι ψυχολόγοι για όσους βγάζουν selfies στο γυμναστήριο

Αυτές οι συνεχείς selfie που ανεβάζει εκείνος ο φίλος σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το γυμναστήριο, μπορεί αρχικά να θεωρείτε πως έχουν σκοπό να σας κάνουν να νιώσετε τεμπέληδες και άχρηστοι, όμως κάθε άλλο παρά εκεί στοχεύουν.

Ίσως οι εν λόγω φωτογραφίες να σας δείχνουν πως το άτομο αυτό μπορεί να πάσχει από μια γενική ψυχολογική διαταραχή.

Μια μελέτη που διεξήγαγαν οι επιστήμονες του Brunel University του Λονδίνου αποκάλυψε πως οι συνεχείς αναρτήσεις φωτογραφιών από ανθρώπους που επιδεικνύουν τις στιγμές που ασκούνται, αποκαλύπτουν ανθρώπους που μπορεί να πάσχουν από ναρκισσισμό. Οπότε, πρόκειται για άτομα που είναι εγωκεντρικά και αποζητούν την επιβεβαίωση των likes.

Περισσότεροι από 550 χρήστες του Facebook απάντησαν στις ερωτήσεις ενός ψυχολογικού τεστ σχετικά με το πόσο νευρωτικοί, ανοιχτόμυαλοι, εξωστρεφείς, συμβιβάσιμοι και ευσυνείδητοι είναι. Η μεγάλη ανακάλυψη ήταν πως οι ναρκισσιστές βρέθηκαν να είναι πολύ προσκολλημένοι με τις συνήθειές τους ως προς την άσκηση και τη διατροφή. Επιπλέον, οι ναρκισσιστές, είχαν την τάση να αναρτούν περισσότερες δημοσιεύσεις σχετικά με τη δίαιτα που ακολουθούν και το πρόγραμμα της καθημερινής τους εκγύμνασης, λέγοντας πως χρησιμοποιούν το Facebook για να μοιραστούν την προσπάθεια που κάνουν, ώστε να έχουν μια καλή φυσική κατάσταση και εμφάνιση.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι ερευνητές, μπορεί οι ναρκισσιστές να επιβεβαιώνονται λαμβάνοντας τα likes και τα σχόλια στις αναρτήσεις τους, όμως αυτές οι κινήσεις των φίλων τους στο Facebook μπορεί από τη μια να δείχνουν υποστήριξη, από την άλλη πρόκειται για ένα ψεύτικο ενδιαφέρον, γιατί στην πραγματικότητα απεχθάνονται τέτοιους εγωισμούς. Οπότε, είναι γεγονός πως μπορεί οι χρήστες να δυσανασχετούν στα κρυφά με τις φωτογραφίες των fit φίλων τους, όμως, φανερά τουλάχιστον, δείχνουν πως επικροτούν τα κατορθώματά τους.

Δεν είναι όμως μόνο το θέμα με τους ναρκισσιστές που διαπίστωσαν οι ειδικοί, αλλά βρήκαν πως εξίσου συχνά ανεβάζουν φωτογραφίες του εαυτού τους και όσοι έχουν χαμηλό αυτοσεβασμό, ενώ συνεχείς ενημερώσεις κάνουν και οι πιο ευσυνείδητοι που θέλουν να ενημερώσουν και να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Με όλα τα παραπάνω αποτελέσματα, το σίγουρο είναι πως θα δοθούν απαντήσεις και σε άλλα ερωτήματα, όπως «Τι σημαίνει η ανάρτηση εκατοντάδων φωτογραφιών του κατοικιδίου σας;», αλλά και «Μήπως οι αναρτήσεις σας σχετικά με τις σειρές που παρακολουθείτε σας κάνουν εξαρτημένους από την τηλεόραση;». Είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να αρχίσουν οι μελέτες!

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved