Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:B’ Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού συντονίζει πρόγραμμα Erasmus

AIGINIONEWS: ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:B’ Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού συντονίζει πρόγραμμα Erasmus AIGINIONEWS: ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:B’ Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού συντονίζει πρόγραμμα Erasmus

Στα πλαίσια του σχεδίου Σχολικών Ανταλλαγών Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο: «Be the change…you want to be!» που συντονίζει, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού και συμμετέχουν σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Λιθουανία και την Ρουμανία, πραγματοποιήθηκε από 7 - 11 Ιουνίου 2021 η 6η Εικονική Δραστηριότητα, η τελευταία του σχεδίου στην οποία συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες.

Το πρόγραμμα αναφέρεται στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και στόχευε στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών με σκοπό να δώσει λύσεις και να εισηγηθεί τρόπους με τους οποίους μπορούν οι μαθητές, ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται για να διαμορφώσουν το αειφόρο μέλλον που θα τους διασφαλίζει υψηλή ποιότητα ζωής.

Οι δράσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 με την εικονική τελετή υποδοχής.

Η πανδημία, λόγω COVID19, δεν επέτρεψε τις φυσικές κινητικότητες. Τη δυνατότητα για εικονική κινητικότητα πρόσφερε η Τεχνολογία με την Εξ Αποστάσεως Επικοινωνία μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ.

Μαθητές από όλες τις χώρες παρουσίασαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή στις δραστηριότητες του σχεδίου, τραγούδησαν, ξεναγήθηκαν εικονικά στο σχολείο του Κολινδρού και παρακολούθησαν, βίντεο και παρουσιάσεις δράσεων και εργασιών.
Διασκέδασαν παίζοντας όλοι μαζί (200 μαθητές ταυτόχρονα από τα συνεργαζόμενα σχολεία) παιχνίδια γνώσεων μέσω της εφαρμογής Kahoot και περιηγήθηκαν στην ιστοσελίδα του σχεδίου μας.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί εργάστηκαν σε θεματικές του σχεδίου και επικεντρώθηκαν στην κατάθεση ιδεών και προτάσεων για παρεμβάσεις που μπορεί να γίνουν στα σχολεία έτσι ώστε να μετασχηματιστούν σε αειφόρα.

Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 με παρουσιάσεις, τραγούδια, ευχές και τον απολογισμό του σχεδίου από τους συντονιστές και τους διευθυντές όλων των σχολείων.


Το πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα για απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Αυτό αποτελεί και το σημαντικότερο όφελος από την υλοποίηση των σχεδίων Erasmus+.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved