Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Το φλερτ, δεν μας γίνεται πλέον αντιληπτό

Ξεχάσαμε το φλερτ!!!!!

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι εξίσου κακοί στο να "ανιχνεύσουν" το φλερτ. Κατά τη συνομιλία με έναν άγνωστο, ή ακόμα και με γνωστό, η παρακάτω έρευνα αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται το φλερτ όταν τους συμβαίνει.

Σε αυτή τη μελέτη, οι γυναίκες που αναγνώρισαν το φλερτ ήταν μόνο 18%. Οι άνδρες τα πήγαν λίγο καλύτερα, αλλά με ένα ποσοστό ακρίβειας μόλις 36%, παρότι συνήθως οι γυναίκες "καρφώνονται" περισσότερο.

Τις πιο πολλές φορές το φλερτ, απλά δεν γίνεται αντιληπτό ως φλερτ. Οι άνθρωποι αντίθετα αναγνωρίζουν το μη-φλερτ με μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι το φλερτ. Στην ίδια μελέτη, το 83% των γυναικών αναγνώρισαν αμέσως το μη-φλερτ, όπως και οι άνδρες σε ποσοστό 84%. Φαίνεται τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι πολύ καλύτεροι στην αναγνώριση της απουσίας του φλερτ από ότι στην αντίληψή του.

Τα αποτελέσματα είναι μάλλον απογοητευτικά. Με τόσους πολλούς ανθρώπους να αμφιβάλλουν για το ειλικρινές φλερτ, μπερδεύοντάς το με την ουδέτερη συζήτηση, ή για μια φιλική προσέγγιση, αφήνουν τον έρωτα να περνάει μπροστά από τα μάτια τους!

Ποια είναι τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το πραγματικό φλερτ; Ψάξτε για μη λεκτικά σήματα.

"Ακούστε" το φλερτ. Η αναγνώριση λέξεων ή φράσεων που έχουν ως στόχο το φλερτ, δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Το ερωτικό ενδιαφέρον ερμηνεύεται από τις φιλοφρονήσεις, από τις αναφορές ότι είναι single και διαθέσιμοι και χρησιμοποιώντας ήπια σεξουαλικά υπονοούμενα ως σημεία ενδιαφέροντος.

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να μιλήσει. Έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που παρατηρούν "σήματα" του σώματος αντιλαμβάνονται πιο εύκολα το ερωτικό ενδιαφέρον. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το χαμόγελο, η κλίση του σώματος προς τα εμπρός και το ξαφνικό -και ίσως χωρίς προφανή λόγο- άγγιγμα, όπως φυσικά και η επαφή με τα μάτια, σχεδόν πάντα προδίδουν φλερτ.

Το στυλ του φλερτ προδίδει την συμπεριφορά των ανθρώπων. Όχι ο καθένας δεν φλερτάρει με τον ίδιο τρόπο, οπότε αν γνωρίζετε το στυλ ενός ατόμου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γνώση για να καταλάβετε αν πρόκειται για φλερτ.

Εξετάστε το πλαίσιο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φλερτ είναι πιο πιθανό να το βρούμε σε χώρους που έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: κοινωνικότητα (εκεί όπου οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να μιλήσουν ο ένας στον άλλο), αλκοόλ και τα κοινά ενδιαφέροντα (π.χ. ένα σημείο συγκέντρωσης για ομοϊδεάτες).

Αυτοί είναι οι "τύποι" του φλερτ

Φυσικό φλερτ. Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν πολύ τη γλώσσα του σώματος, θα φλερτάρουν παιχνιδιάρικα σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς να τους απασχολεί το πλαίσιο που αναφέραμε πιο πάνω.

Παραδοσιακό φλερτ. Οι άνθρωποι που φλερτάρουν παραδοσιακά, τείνουν να είναι εσωστρεφείς, προσεκτικοί και ευγενικοί όταν το φλερτ γίνεται σε ένα πάρτι, μπαρ, ή επαγγελματικό περιβάλλον. Δεν είναι οι τύποι που θα πιάσουν κουβέντα στο σούπερ μάρκετ.

Παιχνιδιάρικο φλερτ. Είναι λιγότερο ευγενικοί από αυτούς που φλερτάρουν φυσικά και τείνουν να είναι ιδιαίτερα εξωστρεφείς. Όταν σε φλερτάρουν θα το καταλάβεις στον αέρα.

Ειλικρινές και ευγενικό φλερτ. Προτιμούν να τους συστήσει κάποιος στο άτομο που θέλουν να φλερτάρουν και είναι πολύ προσεκτικοί στην προσέγγισή τους.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version