Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν είστε φίλοι στο Facebook; Έχετε ελπίδες να κρατήσει η σχέση σας

To Facebook μπορεί να υπήρξε το κοινωνικό μέσο δικτύωσης που σας έφερε κοντά 

αλλά σύμφωνα με τον Σύμβουλο Σχέσεων, Ian Kerner, ίσως να φέρει γρήγορα τη φθορά στησχέση σας.

Κι αν ο νους σας πάει στα ύποπτα Like και μηνύματα, υπάρχει μια πολύ πιο απλή εξήγηση: ηεπικοινωνία που δεν γίνεται μέσω social media ωθεί το ζευγάρι να βρει πιοπαραδοσιακούς τρόπους όπως την κλασική συζήτηση τετ-α-τετ.

»Μέσα όπως το Facebook και το Instagram πάντα θα απαιτούν την προσοχή μας και πιστεύω πως έτσι είναι ακόμα πιο δύσκολο για τα σύγχρονα ζευγάρια να επικεντρωθούν ο ένας στον άλλον και στην οικογενειακή τους ζωή συγκριτικά με τις περασμένες γενεές» σημείωσε ο ψυχοθεραπευτής. Μια τυχαία παρατήρηση σε ένα χώρο εστίασης όπως ένα café ή ένα εστιατόριο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως πολλά είναι τα ζευγάρια που δεν επικοινωνούν καθόλου, αντίθετα είναι ο καθένας επικεντρωμένος στην οθόνη του κινητού του.

Ο Kerner δήλωσε πως παρατηρεί περισσότερες εντάσεις ανάμεσα στα ζευγάρια που πυροδοτούνται με αφορμή δραστηριότητες στα social media και από άτομα που είναι απογοητευμένα με το χρόνο που αφιερώνει το ταίρι τους σε αυτά. Δηλαδή ο σύμβουλος ζευγαριών θεωρεί πως το «unfriend» είναι η ιδανική λύση για ένα ζευγάρι; Κι όμως ναι. Ο Kerner θεωρεί πως με αυτή την ενέργεια μπαίνει ξανά το απρόβλεπτο στοιχείο στη σχέση.

Εντέλει η συμβουλή του ψυχοθεραπευτή είναι απλή: Αφήστε τις συσκευές…κάπου μακριά. »Έρευνες έχουν αποδείξει πως ακόμα κι αν κάποιο smartphone ή tablet είναι κοντά στο σημείο που βρίσκεται το ζευγάρι, αλλάζει η ποιότητα της συνομιλίας» δήλωσε.

Εντάξει, κι αν ένα unfriend σας φαίνεται βαρύ (στο κάτω κάτω αυτό συνηθίζεται για εκείνους με τους οποίους δεν θέλουμε να βλέπουμε ούτε ζωγραφιστούς), μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά digital detox ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: Public Radio International (PRI)

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved