Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμινέ Ερντογάν: η πρώτη κυρία της Τουρκίας

Στην Ελλάδα θα βρεθεί το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την ενημέρωση μαζί του θα ταξιδέψει και η πρώτη κυρία της χώρας, Εμινέ Ερντογάν , 

η οποία είναι πάντα στο πλευρό του συζύγου της στα επίσημα ταξίδια του.

Το ζεύγος, που γνωρίστηκε τυχαία σε ένα συνέδριο, είναι παντρεμένο από το 1978 και έχει τέσσερα παιδιά.

Η παρουσία της δίπλα στον πρόεδρο είναι πάντα διακριτή, αλλά καθοριστικής σημασίας, καθώς η Εμινέ είναι το η γυναίκα που ο «σουλτάνος» της Τουρκίας επιθυμεί να γίνει υπόδειγμα για όλες τις μουσουλμάνες.

Η 62χρονη Εμινέ δεν αποχωρίζεται σε καμία δημόσια εμφάνισή της την μαντίλα της και στα χρόνια της πολιτικής καριέρας του συζύγου της έχει συναντήσει και έχει συνομιλήσει  με μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας σκηνής.

Έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση και δραστηριοποιείται σε σημαντικές καμπάνιες, όπως η απαγόρευση του γάμου των ανηλίκων.

Η ίδια ισχυρίζεται πως ζει μία «ταπεινή και σεμνή» ζωή υπό τις μουσουλμανικές αξίες και περνά τον χρόνο της στην κουζίνα του παλατιού, φτιάχνοντας ξύδι από μήλα, βέβαια δημοσιεύματα διεθνών μέσω έχουν καταρρίψει πολλάκις τη φήμη της σεμνότητας, καταλογίζοντάς της πολλές σπατάλες.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved