Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Γουέιν Κάρσον :Παγκόσμια θλίψη για τον συνθέτη του «Always on my mind»

Ο Γουέιν Κάρσον  έφυγε σε ηλικία 72 ετών, την Δευτέρα 20 Ιουλίου2015, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Always on my mind» που ερμηνεύτηκε και από τον Έλβις Πρίσλεϊ.

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας  με την καρδιά του και το διαβήτη τον πρόδωσαν.

Ο Γουέιν Κάρσον Τόμσον πολυτάλαντος καθώς έπαιζε κιθάρα, πιάνο, μπάσο και κρουστά.

Ανάμεσα στις άλλες επιτυχίες που είχε γράψει ήταν οι: “The Letter”, “Soul Deep” και “She’s Actin’ Single (I’m Drinkin’ Doubles)” ενώ η πρώτη μεγάλη του επιτυχία ως συνθέτη ήταν το 1966 όταν ο τραγουδιστής της κάντρι Έντι Άρνολντ ηχογράφησε το τραγούδι “Somebody Like Me”, το οποίο έφτασε στη πρώτη θέση των μουσικών επιτυχιών, όπου και παρέμεινε για τέσσερις εβδομάδες.

Ωστόσο, αυτό που έκανε τον Κάρσον ευρύτερα γνωστό ήταν το τραγούδι “Always on My Mind”, το οποίο συνέθεσε μαζί με τον Τζόνι Κρίστοφερ και τον Μαρκ Τζέιμς και το οποίο αρχικά ερμήνευσαν χωρίς μεγάλη επιτυχία η Μπρέντα Λι και ο Έλβις Πρίσλεϊ και στη συνέχεια ο Γουίλι Νέλσον εκτοξεύοντάς το στην κορυφή της λίστας με τις επιτυχίες της κάντρι το 1982.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version