Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rock Am Ring -φεστιβάλ κεραυνών

Σε φεστιβάλ καταιγίδας και λάσπης μετατράπηκε το Σάββατο ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ χέβι μέταλ της Γερμανίας, ενώ 71 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώση κεραυνού.

Εν όψει νέων σφοδρών βροχοπτώσεων, οι διοργανωτές του αναγκάστηκαν να διακόψουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ για περίπου πέντε ώρες και να στείλουν τους 90.000 θεατές σε σκηνές και αυτοκίνητα, ώστε να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

 «Ήταν πολύ δυνατή η καταιγίδα. Συνέβη πολύ γρήγορα, βλέπαμε τις αστραπές και δύο λεπτά μετά τον κεραυνό. Μετά σταμάτησε και μετά ξανά έπεσε ο κεραυνός 20 μέτρα πιο πέρα. Ήταν άσχημο», λέει ένας εκ των θεατών, ενώ μια γυναίκα σημειώνει πως: «Εκεί που στεκόμουν δεν σκέφτηκα πως θα ήταν τα πράγματα τόσο άσχημα, ότι θα ήταν πραγματικά τόσο δυνατό. Μόλις μάθαμε το πρωί τι έγινε, επικράτησε πανικός. Κανείς δεν σκεφτόταν ότι υπήρχε τόσο μεγάλος κίνδυνος».

Ανάλογο περιστατικό είχαμε και πέρυσι στο ίδιο φεστιβάλ, όταν πάνω από 30 άτομα τραυματίστηκαν από κεραυνό και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Πάντως, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι τα χειρότερα πέρασαν και πως οι εκδηλώσεις συνεχίζονται κανονικά

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved