Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα κοιμηθούμε αν δεν περάσει κάθε κίνδυνος»

Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για όλο το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος απευθυνόμενος στους πολίτες ζήτησε να παραμείνουν ψύχραιμοι.

«Με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος … μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος προς τους πολίτες, σε ενημέρωση για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική που έκανε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Αναφερόμενος στη μετασεισμική ακολουθία ο υπουργός είπε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά και ότι η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις που θα περιπολούν όλο το βράδυ.

Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ενώ σημείωσε ότι από αυριο το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. 

«Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Μαγούλας. Το Εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13 χλμ..

Κινητοποιήθηκαν άμεσα χερσαίες και εναέριες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του σεισμού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρκετοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες ενώ η πυροσβεστική έκανε 30 απεγκλωβισμούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή και συντόνισε σύσκεψη του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων με αντικείμενο την αποτίμηση της κατάστασης και τον καθορισμό όλων των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved