Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδημούλης: «Οι υπουργοί να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο στα κανάλια»

Με έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο συνεκτικό κι έναν Τσίπρα πιο προσγειωμένο θα προσπαθήσει η νέα κυβέρνηση να φέρει αποτελέσματα όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει «η νέα κυβέρνηση Τσίπρα με έναν ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο συνεκτικό, πολύ πιο ενωμένο και έναν Τσίπρα πολύ σίγουρο, πολύ πιο γειωμένο και προσγειωμένο καλείται να φέρει αποτέλεσμα.

Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται σκληρή δουλειά ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να προχωρήσουν οι δύο επόμενοι στόχοι που είναι η μείωση χρέους το φθινόπωρο και η σταδιακή απεμπλοκή από τα capital controls» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος είπε: «Χρειάζεται προσοχή στις επιλογές προσώπων στα κρίσιμα πόστα, γιατί στην προηγούμενη περίοδο έγιναν λάθη αλλά και ένα πολύ πιο αποφασιστικό μάνατζμεντ της κυβέρνησης και συλλογικότητα στο κόμμα.

Πρέπει να φτιάξουμε μια κυβέρνηση όπου οι υπουργοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο στα κανάλια», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ, εν όψει του συνεδρίου του κόμματος τόνισε, ότι «θα δημιουργηθεί ένας ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά ενιαίος, δημοκρατικός, συλλογικός, όχι ομαδοποιήσεις, όχι μαγαζάκια, όχι κόμμα μέσα στο κόμμα».

Οσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών σημείωσε «Δόθηκε μία ισχυρή εντολή να σχηματιστεί γρήγορα μια κυβέρνηση δουλειάς, συγκεκριμένου αποτελέσματος, συγκεκριμένης προσπάθειας και διάρκειας τετραετίας.
Είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι αυτό για το οποίο μιλάγαμε και την εποχή των έντονων εσωτερικών προβλημάτων, παραμονές της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κάτι πολύ υπαρκτό, ισχυρό, με ταξική γείωση, με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, με ισχυρή ηλιακή σήμανση.

Έφυγε περίπου το μισό κόμμα και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες και υπογράψαμε μια πολύ δύσκολη συμφωνία και ζητήσαμε μια ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε αυτή τη συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μοιράζοντας όσο το δυνατόν πιο δίκαια τα βάρη, προχωρώντας κάποιες αλλαγές που είναι απαραίτητες για να βγάλουμε το κεφάλι μας έξω από το νερό. Το ρεύμα του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε στην κάλπη με έναν τρόπο που διέψευσε όλες τις προβλέψεις.

Αποδοκιμάστηκε πολύ ηχηρά η επιλογή της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή της δραχμής δεν έχει πολύ ισχυρά κοινωνικά ερείσματα».

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved