Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάρης Τζαμακλής :«Τα εξεταζόμενα περιστατικά βοούν» για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Ο Χάρης Τζαμακλής εισηγητής του πορίσματος της πλειοψηφίας σχετικά με το «Ερρίκος Ντυνάν» στην εξεταστική Επιτροπή για την υγεία.

Για ανοικτά θέματα προς διερεύνηση για τους πρώην υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη έκανε λόγο ο Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Ο Χάρης Τζαμακλής κατά την τοποθέτησή του για το πόρισμα της πλειοψηφίας που αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»,   επισήμανε πολλάκις ότι τόσο το Σύνταγμα όσο και σειρά νόμων κατοχυρώνουν τον κοινωφελή σκοπό του ιδρύματος, ο οποίος αντίκειται των πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφερόντων και σκοπών, καταλήγοντας στις πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν τους Δ. Αβραμόπουλο, Α. Λοβέρδο, Α. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη αλλά και στις περαιτέρω ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν.

«Οι ευθύνες τους αφορούν τόσο την παραβίαση του Συντάγματος και του νόμου όσο και τη μη ορθή του εν ευρεία έννοια δημοσίου συμφέροντος που επλήγη από τη μεταβολή του περιεχομένου και των όρων της δωρεάς του Ερυθρού Σταυρού προς το ΚΙΕΝ ως προς τις διατάξεις που αφορούσαν τον κοινωφελή σκοπό».

Ο λόγος τώρα στη Δικαιοσύνη. «Το πόρισμα δεν θα μείνει εν κενώ», σχολίασε ο Χάρης Τζαμακλής.

 

Εδώ το βίντεο με την εισήγηση του πορίσματος από τον Χάρη Τζαμακλή. 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved