Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ. Βενιζέλος: Χωρίς τη μεσαία τάξη δεν μπορεί να λειτουργήσει μία ανταγωνιστική οικονομία

Την καταδυνάστευση της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι όσες παρεμβάσεις κι αν κάνει η κυβέρνηση, όπως π.χ. για τα καζίνο, τα λατομεία, το νέο ΣΔΟΕ, το κτηματολόγια, «χωρίς τη μεσαία τάξη δεν μπορεί να λειτουργήσει μία ανταγωνιστική οικονομία». «Κι αυτό που λεγόταν μεσαία τάξη δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί με το υπάρχον φορολογικό καθεστώς και την κατάσταση της οικονομίας», συμπέρανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά το πολυνομοσχέδιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι προωθείται μία νέο-πελατειακή αντίληψη με μια κοινωνία που τη θέλουν ηττημένη και καθηλωμένη αναπτυξιακά, κάτι που κατά τον ίδιο αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει όλα όσα ζητούν οι δανειστές. «Υπάρχει αγωνία στην κυβέρνηση να αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα. Να δείξει ότι είναι οι καλοί διεκπεραιωτές ακόμα και χωρίς σχέδιο», είπε και αναφέρθηκε στις πρόσφατες συνεντεύξεις των Dijsselbloem – Wieser.

«Ο κ. Dijsselbloem εξομολογούμενος μας είπε ότι η κυβέρνηση, μετά τον Ιούνιο 2015, δεν ήταν μια κυβέρνηση απλώς πρόθυμη, ότι κάνει ντελίβερι των υποχρεώσεων, αλλά είναι μια κυβέρνηση απολύτως ενδοτική. Που στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα: Ριζοσπαστικότητας στο εσωτερικό αλλά παραδίδοντας τα πάντα στο εξωτερικό.  Ο κ. Wieser μας είπε ότι στο μείζον ζήτημα χρέους οι όποιες παραμετρικές αλλαγές θα είναι σταδιακές και θα συνοδευτούν με νέο πρόγραμμα», προσέθεσε.

Τέλος, ο Ευ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι η χώρα οδηγείται σε νέο στρατηγικό κενό μετά τον Αύγουστο του 2018. «Πρέπει να φτάσουμε στο τέλος και να παρουσιάσουμε ένα επικοινωνιακό success story κι όχι ένα πραγματικό για να δημιουργηθεί η νέα ψευδαίσθηση ότι τάχα βγήκαμε από το πρόγραμμα και πάμε σε καθαρή έξοδο», κατέληξε.

 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία Intime News 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved