Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέλει πρόωρες εκλογές ο Τσίπρας;

Πολλοί είναι εκείνοι, που είτε βλέπουν προεκλογικές σκοπιμότητες απο τις τελευταίες περιοδείες του πρωθυπουργού σε Κρήτη και Καλαμάτα, 

είτε πιστεύουν ότι η κόντρα με τον Σόιμπλε με αφορμή το επίδομα στους συνταξιούχους είχε προεκλογική χροιά. 

Δεν έχουν άδικο, αφού οι εκλογές μπορεί να προκύψουν από ... μόνες τους. 

Εξηγούμαι. 

Ο Τσίπρας δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία να ρωτήσει τους θεσμούς, ή να ενημερώσει τους εταίρους για να δώσει το επίδομα των 630 εκ. στους συνταξιούχους, ξέροντας ότι θα προκύψει αντίδραση, αλλά το έπραξε, όχι για να περάσει κάποιο μήνυμα στους έξω, αλλά στους μέσα. Στο δικό του ακροατήριο θέλησε να απευθυνθεί λέγοντας, περίπου, "εφαρμόζω σκληρό πρόγραμμα, αλλά αν περισσεύει κάτι, είστε προτεραιότητα μου. Η διαφορά μου από τους άλλους...." 

Του βγήκε; Μερικώς. Οι δικαιούχοι πήραν το επίδομα,άλλα ο Τσακαλώτος υποχρεώθηκε να στείλει μια επιστολή με αρκετές εξηγήσεις και δεσμεύσεις για να λυθεί η παρεξήγηση.

Μια επιστολή, και οκ τα 630 εκατομμύρια. Δεν είναι και άσχημα... 

Αρκεί να μην μας διπλοκοστήσουν στο επόμενο διάστημα. 

Ξεπεράστηκε έτσι το ενδεχόμενο των εκλογών? 

Όχι βέβαια. Πολλά ακούτε και διαβάζετε. Η αξιολόγηση,το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε, το πλεόνασμα του 3.5% κλπ κλπ. 

Πέρα από όλα,για δυο πράγματα είμαι σίγουρος. 

- Ο Τσίπρας μέτρα για το 2018-2020 δεν πρόκειται να ψηφίσει. Δεν θα το κάνει ακόμα κι αν είναι βέβαιος ότι θα του τραβήξουν το χαλί και θα αναγκαστεί να πάει στις κάλπες μέσα στην Άνοιξη. 

- Αν δεχθεί να ψηφίσει μέτρα,τότε το χαλί θα το έχει τραβήξει από... μόνος του. 

Τότε, μπορεί να μην έχουμε εκλογές την Άνοιξη,αλλά ο Τσίπρας θάναι..υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι να γίνουν οι εκλογές... 

Δεν τον κόβω πρόθυμο να στρώσει ο ίδιος το χαλί στον Μητσοτάκη,γιατί αν γίνει έτσι, ταιριάζει το..."δουλειά δεν είχε ο διάολος, κακό του κεφαλιού του..." 

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ

Topontiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved