Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσίπρας προειδοποίησε από την θράκη

Μήνυμα και  ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά ο νεο-οθωμανικός ιμπεριαλισμός, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών.Ο Τσίπρας «κόβει» την τουρκική τηλεόραση στη Θράκη – Νέο χαστούκι στο Προξενείο. «Καμία ξένη αρχή δεν θα παίζει στη Θράκη»

Μήνυμα ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών εξέπεμψε από τον μειονοτικό οικισμό Φιλλύρας Ροδόπης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξήγγειλε τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών στους κατοίκους, για να ενημερώνονται από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον οικισμό στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη και μιλώντας στους κατοίκους τόνισε ότι έχει ένα όραμα για ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες, όπου η σχέση των πολιτών με το κράτος δεν επηρεάζεται από την καταγωγή ή το θρησκευτικό τους φρόνημα.

«Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θράκη και μιλώντας στη Φιλλύρα Ροδόπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι «το 2016 πολλοί ακόμα μιλούν για τις διαφορές, και να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν με όρους τύπου μειονοτικούς και ανάλογα με το τι θεό πιστεύει ο καθένας από εμάς. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και η κυβέρνησή μου θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε στη λογική του διχασμού».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη δημόσια παιδεία στη Θράκη.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στόχος του είναι μια σύγχρονη δημόσια μειονοτική εκπαίδευση για να σταματήσει το φαινόμενο της εκτεταμένης μαθητικής διαρροής στα σχολεία της Θράκης και να δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στην επαγγελματική αποκατάσταση για όλους τους Έλληνες πολίτες.

«Μέγιστη προτεραιότητα είναι να βρούμε τον τρόπο ώστε τα παιδιά να μπαίνουν και να τελειώνουν το σχολείο, να σπουδάζουν και να μένουν στην Θράκη και να δουλεύουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών προς όλους τους πολίτες των ορεινών οικισμών της Θράκης για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved