Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρύφωνας Αλεξιάδης :Μήνυμα στις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες στις συναλλαγές με κάρτες

Μήνυμα σε όλες τις τράπεζες να μειώσουν άμεσα τις προμήθειες στις συναλλαγές με κάρτες, στέλνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για τη μείωση του κόστους αγοράς και συντήρησης των μηχανημάτων για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα ( Pos).

 

Ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι οι Τράπεζες και το Υπουργείο Οικονομικών «πρέπει να συνεργαστούν για την αλλαγή της νοοτροπίας και για την εφαρμογή των ρυθμίσεων και όχι για να αυξήσουν κάποιοι τα κέρδη τους».

Ο ίδιος ανέφερε ότι σε συνάντηση που έγινε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, υπήρξε συμφωνία για το θέμα και θα ακολουθήσει και συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τα στοιχεία από έρευνα στο διαδίκτυο για τις προμήθειες των Τραπεζών.

Οι προμήθειες των Τραπεζών πηγαίνουν αναλογικά με το μέγεθος του πελάτη και δεν είναι σταθερές, όπως θα έπρεπε να είναι είπε ο υπουργός.

Τα στοιχεία που κατέθεσε είναι τα ακόλουθα:

Εθνική Τράπεζα: 159-182 ευρώ για σταθερό μηχανάκι, 329-429 ευρώ για ασύρματο

Τράπεζα Πειραιώς: 156-226 ευρώ για σταθερό μηχανάκι, 357 ευρώ για ασύρματο

Alpha Bank: 157 ευρώ για σταθερό μηχανάκι, 263 ευρώ για ασύρματο

 

Ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι «Θα σταλεί επιστολή σε όλες τις Τράπεζες και θα προχωρήσουμε σε δημοσιοποίηση των απαντήσεών τους. Θα πρέπει να υπάρχει μείωση στην αγορά και στη συντήρηση των POS όπως και στις προμήθειες των Τραπεζών».

 

Προανήγγειλε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προωθηθεί διάταξη στη Βουλή που θα αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων, ώστε να υπάρχει ακατάσχετο για ένα λογαριασμό ανά επιχείρηση μέσω του οποίου γίνονται οι πληρωμές μέσω POS και για ηλεκτρονικές αγορές που θα εξυπηρετούν ανάγκες της επιχείρησης.

 

«Αν επεκτείνουμε τις τραπεζικές συναλλαγές, θα υπάρξει κοινωνικό όφελος. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με όλους ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα όπως είχαμε στην αύξηση των εσόδων Δημοσίου και στα τέλη κυκλοφορίας παρά τα όσα λέγανε διάφοροι» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved