Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχάλης Κατρίνης: Η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για το κράτος-λάφυρο έχει θύματα τους πολίτες

AIGINIONEWS:Μιχάλης Κατρίνης: Η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για το κράτος-λάφυρο έχει θύματα τους πολίτες AIGINIONEWS:Μιχάλης Κατρίνης: Η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για το κράτος-λάφυρο έχει θύματα τους πολίτες

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής του Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλη Κατρίνη -Μιλώντας για την υπόθεση Πάτση και τα ‘’κόκκινα δάνεια’’.

Το σκάνδαλο Πάτση είναι ενδεικτικό της αντίληψης της Νέας Δημοκρατίας για το «κράτος-λάφυρο», που συνοψίζεται σε αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και δουλειές σε ημέτερους.
Φυσικά, δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός: και ο Πρωθυπουργός γνώριζε και η Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο που ανέθεσαν στο γιο του κ. Πάτση τη γραμματεία του τομέα «κόκκινων δανείων» της Νέας Δημοκρατίας…
Τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ ξεπερνούν τα 1,2 εκατομμύρια, ενώ 700.000 ακίνητα θα βγουν σε πλειστηριασμό μέχρι το 2025 και αρκετά από αυτά είναι πρώτες κατοικίες..

Η κυβέρνηση έχει πετύχει μόλις 1300 ρυθμίσεις κόκκινων δανείων και λέει ότι αντιμετωπίζει το ιδιωτικό χρέος!
Την ίδια στιγμή που το πρωί ο κ. Πάτσης έλεγε ως βουλευτής της ΝΔ αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ότι δηλαδή ‘’μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια’’, το απόγευμα ως ετιαρεία απειλούσε τους δανειολήπτες με πλειστηριασμό των σπιτιών τους αν δεν αποκόμιζε κέρδη πολλαπλάσια των χρημάτων που κατέβαλε για να αγοράσει τα δάνεια..

Και επίσης δεν είναι τυχαίο, ότι κάποιος που έχει κομβική θέση σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων, είναι και ο αρμόδιος
τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν μπορεί μια κοινωνία σήμερα να πλήττεται από την ακρίβεια και την ανέχεια και την ίδια στιγμή να υπάρχουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που εκμεταλλεύονται τους κόπους μίας ζωής, όπως είναι η πρώτη κατοικία, κερδοσκοπώντας ασύστολα μέσα στη δίνη αυτής της κρίσης.
Σε σχέση με την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό, ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ τόνισε: Πρόκειται για μια νοσηρή κατάσταση η οποία δεν έχει πολιτική ή κομματική ταυτότητα.

Το θέμα δεν είναι εάν είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση ή

εκμετάλλευση ανηλίκου.

Πρόκειται για μια νοσηρή κατάσταση που υπάρχει για χρόνια και, δυστυχώς, η πολιτεία για ακόμη μια φορά δείχνει ανεπάρκεια.

Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, είχαμε πει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι θα πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση στη βάση της κοινότητας.

Προτείνουμε να υπάρχει κέντρο ενημέρωσης στους δήμους για τις οικογένειες και υπηρεσίες ολιστικής αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων.

Σήμερα, ένα παιδί το οποίο υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση ή εκμετάλλευση, θα κληθεί να καταθέσει πολλές φορές στο δικαστήριο, με συνέπεια να αναγκαστεί στο τέλος να ανακαλέσει την πρώτη του κατάθεση υπό την πίεση του οικογενειακού και ευρύτερου περιβάλλοντος και να

μείνουν ατιμώρητοι αυτοί που διέπραξαν την κακοποίηση.

Προς το παρόν, είναι εμφανείς οι ελλείψεις σε κρατικές δομές, με αποτέλεσμα όλα να εναπόκεινται στην κοινωνία των πολιτών και στις μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για την ανάγκη ενός μεγάλου προβλήματος και ενός πεδίου συνεννόησης για την ριζική αντιμετώπιση αυτής της νοσηρής κατάστασης κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved