Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φ.Μπαραλιάκος:Οι κτηνοτρόφοι μας και πάλι στο προσκήνιο. Στο σ/ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

AIGINIONEWS: Φ.Μπαραλιάκος:Οι κτηνοτρόφοι μας και πάλι στο προσκήνιο. Στο σ/ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων AIGINIONEWS: Φ.Μπαραλιάκος:Οι κτηνοτρόφοι μας και πάλι στο προσκήνιο. Στο σ/ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων τοποθετήθηκε με ομιλία του στην Βουλή ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε εξ αρχής πως το νομοθέτημα σκοπεύει να διορθώσει κακώς κείμενα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα και ειδικά την κτηνοτροφία.

Προβλήματα, που, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, του γνωστοποιούνται από δεκάδες κτηνοτρόφους κατά τις επισκέψεις του σε πολλές κτηνοτροφικές μονάδες του Νομού Πιερίας.
Το νομοσχέδιο αφορά πρωτίστως τους κτηνοτρόφους και προωθεί την ενίσχυση της κτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας.

Προσαρμόζει το νομοθετικό πλαίσιο στις πραγματικές ανάγκες επιλύοντας χρόνια γραφειοκρατικά προσκόμματα στη διαδικασία αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Εισάγει, ακόμη, ενισχυτικές ρυθμίσεις της διαδικασίας νομιμοποίησης των πρόχειρων καταλυμάτων ζώων, που αποτελούν περίπου το 55% του συνόλου των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας.
«Όσοι γνωρίζουν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, αντιλαμβάνονται τη σημασία όσων νομοθετούνται για την θεραπεία μακροχρόνιων παθογενειών στις πιο βασικές παραμέτρους της κτηνοτροφικής δραστηριότητας.», σημείωσε ο Βουλευτής Πιερίας, για να συνεχίσει δηλώνοντας «Και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο, την ηγεσία του Υπουργείου, για τη συνεργασία που έχουμε, για την ανεύρεση λύσεων και σε άλλα πιο συγκεκριμένα προβλήματα, όπως αυτό της αδειοδότησης και ηλεκτροδότησης μόνιμων σταβλικών εγκαταστάσεων που συζητάμε αυτό το διάστημα για τους κτηνοτρόφους της Πιερίας»
Επιπροσθέτως το Σχέδιο Νόμου μακροπρόθεσμα, επιδιώκει πέρα από τη βιωσιμότητα και τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, την ενθάρρυνση της ίδια στιγμή την υγιούς επιχειρηματικότητας στον κτηνοτροφικό τομέα και την ταχύτερη διεκπεραίωση διαδικασιών ελέγχου και αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ.
Ο κ. Μπαραλιάκος, εξάλλου, υπογράμμισε πως επείγει η άμεση χάραξη πολιτικών, ενισχυτικών της εγχώριας παραγωγής κρέατος για να επιτευχθεί η εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου των κτηνοτροφικών προϊόντων όπως επετεύχθη στο ισοζύγιο των αγροτικών μετά από δεκαετίες. Βεβαίωσε, επιπροσθέτως, πως είναι δεδομένη η συνέχιση στήριξης στον Έλληνα κτηνοτρόφο από την Κυβέρνηση της ΝΔ, με ενέργειες όπως τα δραστικά μέτρα για τις ελληνοποιήσεις των αγροτικών προϊόντων, όπως η μόνιμη υπαγωγή των ζωοτροφών, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ του 6% για τις ζωοτροφές που προορίζονται για τη ζωική παραγωγή.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Πιερίας μίλησε για την διαρκή μέριμνα εκσυγχρονισμού δομών και μεθόδων παραγωγής της ελληνικής κτηνοτροφίας.

«Το οφείλουμε στους πατέρες και τους παππούδες μας που ως κτηνοτρόφοι μας μεγάλωσαν, μας σπούδασαν και μας έφεραν εκεί που είμαστε σήμερα. Το οφείλουμε στους νέους παρέχοντάς τους ευκαιρίες εργασίας, ευημερίας και επιχειρηματικής εξέλιξης. Για να κρατήσουμε ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο και τα χωριά μας, για να τονώσουμε την παραγωγική μηχανή του κράτους μας, με ένα πανίσχυρο πρωτογενή τομέα.»

 

Ο σύνδεσμος της ομιλίας του κ. Μπαραλιάκου 

https://youtu.be/iL2UuLb7xvE

https://youtu.be/iL2UuLb7xvE

 


 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved