Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια Ημέρα της Αγκαλιάς

Η ιδέα ενός ανθρώπου από το Μίσιγκαν της Αμερικής να δημιουργήσει μία Ημέρα Αγκαλιάς το 1986, βρήκε εξαιρετική ανταπόκριση με αποτέλεσμα από ανεπίσημη Εθνική Ημέρα της Αμερικής να γίνει Παγκόσμια.

Πίσω από την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς λοιπόν κρύβεται ο πάστορας Kevin Zaborney, ο οποίος κατά τη διάρκεια των σπουδών του και ενώ παρατήρησε ότι δεν υπήρχε κάποιος άλλος επίσημος εορτασμός, αποφάσισε να δώσει έναν επιπλέον λόγο να στραφούμε στους διπλανούς μας και να τους δώσουμε μία μεγάλη, ευεργετική αγκαλιά.

Είχε παρατηρήσει άλλωστε ότι η αμερικανική κοινωνία έχει πολλές συστολές όσον αφορά στην έκφραση των συναισθημάτων της σε δημόσιο χώρο και ήλπιζε ότι μέσα από την Ημέρα αυτή θα συνέβαλε στην εξωτερίκευση τους.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2003, μία έρευνα του “Touch Research Institute” επιβεβαίωσε τη συναισθηματική εμπλοκή των Αμερικανών καθώς απέδειξε ότι τα ζευγάρια στην Αμερική στη διάρκεια της ημέρας αγγίζουν ο ένας τον άλλον πολύ λιγότερο συγκριτικά με ζευγάρια άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Αν μία αγκαλιά όμως φαντάζει στη σκέψη σας μόνο ως τρόπος προβολής των συναισθημάτων σας, επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να επιφέρει τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Μία αγκαλιά λοιπόν μπορεί:

Να τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Να μειώσει το στρες

Να κρατήσει την καρδιά υγιή

Να μειώσει το αίσθημα της μοναξιάς

Να οδηγήσει στην ευτυχία και όχι μόνο

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved